Κρήτη

Σειρά επαφών Αρναουτάκη σε Υπουργεία - Το μεσημέρι η συνάντηση στον ΕΛΓΑ

Σταύρος Αρναουτάκης

Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΛΓΑ η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, με φόντο τις καταστροφές των καλλιεργειών της Κρήτης από το κύμα καύσωνα που έπληξε το νησί στα μέσα Μαΐου.

Ο κ. Αρναουτάκης μεταφέρει στην Αθήνα το κοινό αίτημα των αγροτών για αποζημιώσεις, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το αγροτικό κεφάλαιο.

Θα προηγηθεί η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο για θέματα ΕΣΠΑ, ενώ το απόγευμα στις 17.00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Κρήτη

Ζευγάρι έχει επισκεφθεί την Κρήτη πάνω από 50 φορές

οικογενειακές διακοπές

Ένα ζευγάρι Γερμανών από τα πλέον αντιπροσωπευτικά των τουριστών του Ρεθύμνου που έρχονται επανειλημμένα ,στην Κρήτη από το 1990 -και ειδικά στην πόλη του Ρεθύμνου- μιας και έχει έρθει πάνω από 50 φορές, βραβεύτηκε από το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη.

Ο Δήμος Ρεθύμνης έχει θεσπίσει από το 2007 την ετήσια απονομή βραβείων φιλίας στους επισκέπτες της πόλης του, που επιλέγουν για πολλά συναπτά έτη το Ρέθυμνο ως σταθερό προορισμό. Η επιλογή αυτών που βραβεύονται γίνεται από τον Σύλλογο των Ξενοδόχων που συγκεντρώνει τα στοιχεία και η βράβευση έχει σκοπό να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του δήμου για αυτή τους την προτίμηση. Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, μαζί με την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης Πέπη Μπιρλιράκη, βράβευσαν το ζευγάρι των Γερμανών που όπως δηλώνει η κάθε επίσκεψή του είναι «όνειρο». Φέτος ειδικά, αφίχθηκαν από την πρώτη ημέρα της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, για βράβευση που αντανακλά την ουσιαστική ευαρέσκεια και ικανοποίηση του δήμου για την σταθερή επιλογή τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους καλύτερους «πρεσβευτές» του Ρεθύμνου. «Πρεσβευτές» διότι με τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις τους αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του Ρεθύμνου ως ποιοτικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού, εκτιμούν τον μακραίωνο εξαιρετικό πολιτισμό του, απολαμβάνουν τις εξαιρετικές αμμουδιές του, την πολυποίκιλη φύση του, αλλά και τους μοναδικούς φιλόξενους κατοίκους του.