Κρήτη

Επιπλέον νερό στους Δήμους μέσω του Φράγματος Αποσελέμη

φραγμα αποσελεμη.jpg

Λύσεις στο επιπλέον νερό από το Φράγμα Αποσελέμη αναζητά ήδη η διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. 

Ο Οργανισμός έχει ήδη αποστείλει σχετικό email προς όλους τους δήμους που υδροδοτεί, ενημερώνοντας τους, ότι δεδομένων των νέων συνθηκών μπορούν να ζητήσουν περισσότερες ποσότητες νερού για να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να λαμβάνει από το Φράγμα έως και 24.000 κυβικά σε ημερήσια βάση, με δεδομένο ότι το Ηράκλειο έχει δυνατότητες χιλίων κυβικών την ώρα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτός από την πρόθεση που υπάρχει από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ για επιπλέον ζήτηση νερού, υπάρχει κι ένα θέμα ως προς την τιμολόγηση, αφού ειδικά όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιώργος Βουρεξάκης, το κόστος του νερού από το φράγμα, παραμένει υψηλό, δεδομένης της τιμολογιακής πολιτικής που έχει χαράξει η δημοτική επιχείρηση. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Ο Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος
Ο Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ο Πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης (φωτογραφία από onlarissa)
Ο Πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης (φωτογραφία από onlarissa)

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)