Κρήτη

Ηράκλειο

Μια "ανάσα" πριν την υπερχείλιση το Φράγμα Αποσελέμη

Αποσελέμης

Όσο νερό δόθηκε στο Δήμο Ηρακλείου το μήνα Αύγουστο το 2019, μπήκε μόλις χθες στο Φράγμα Αποσελέμη, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

 
Με βάση τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο διευθυντής υδραυλικών έργων του φράγματος Βαγγέλης Μαμαγκάκης, σήμερα στο Φράγμα υπάρχουν 21.209.000 κυβικά νερό, ενώ χρειάζονται μόλις τρία μέτρα για την υπερχείλιση του. 

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις χθες, εισήλθαν στον ταμιευτήρα 1,6 εκατομμύρια κυβικά νερού, ενώ έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια αποστράγγισης του κάμπου στο Οροπέδιο Λασιθίου, από το οποίο φεύγουν πάνω από 50.000 κυβικά την ώρα. 

Υπολογίζεται μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες των έντονων καιρικών φαινομένων μπήκαν στο φράγμα πάνω από 6.000.000 κυβικά νερού, ενώ εκτιμάται ότι εφόσον τα φαινόμενα συνεχιστούν, το φράγμα θα υπερχειλίσει πολύ σύντομα. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Γραφειοκρατική "οδύσσεια" για τον δρόμο από Αλάγνι έως Αρκαλοχώρι

Αυτοκινητόδρομος

Μπορεί το τμήμα της επαρχιακής οδού Ηρακλείου- Βιάννου, από Αλάγνι έως Αρκαλοχώρι να είναι έτοιμο κατασκευαστικά, ωστόσο τον ….τελευταίο λόγο θα τον έχει η γραφειοκρατία για να δωθεί στην κυκλοφορία.

Στην ατζέντα, του αυριανού δια περιφοράς Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, θα συζητηθεί η άρση της εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αρκαλοχωρίου Βιάννου και η έγκριση της νέας σύνδεσης, δηλαδή της παρακαμπτήριας οδού στον πρώτο κόμβο του Αρκαλοχωρίου που είναι έτοιμη, με τον εργολάβο να προχωρά αύριο στη διαγράμμισή της.

Εφόσον το θέμα λάβει το πράσινο φως του Περιφερειακού Συμβουλίου θα σταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Ακολούθως, το θέμα θα πάρει τον … δρόμο για ΦΕΚ, με τον κ Συριγωνάκη να εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών η απόδοση του δρόμου προς χρήση, παρά τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας….

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: Σημαντικές εξελίξεις για δύο "επικίνδυνα" κτίσματα στην καρδιά της πόλης

Ηράκλειο: Εργασίες καλλωπισμού του πρασίνου στα Ενετικά Τείχη

Γ. Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί δε μπορεί να ανοίξει πλήρως η αγορά του νησιού