Κρήτη

Παρέμβαση Βαρδάκη για την αστυνομική ενίσχυση του Αερολιμένα Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Η ασφάλεια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την εικόνα της χώρας μας όπως μεταφέρεται στο εξωτερικό. 

Για το ζήτημα της στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης κατέθεσε αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση στελέχωσή του.

Η τουριστική κίνηση στο νησί μας ξεκινάει από τον Απρίλιο κάθε χρόνο, ενώ κορυφώνεται σταδιακά μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού, οπότε καταγράφεται ημερήσια κίνηση χιλιάδων επιβατών. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η συγκέντρωση που πραγματοποιείται από τα μέσα μαζικής μεταφορά που τους μεταφέρουν από και προς το αεροδρόμιο, αλλά και άλλων συνοδών με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρουσιάζεται μεγάλη αναμονή στον έλεγχο των επιβατών που προέρχονται από χώρες εκτός Schengen, φαινόμενο που θα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς κορυφώνεται η τουριστική περίοδος. 

Για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών που χρησιμοποιούν το Αεροδρόμιο Ηρακλείου για να επισκεφθούν το νησί μας, ο κ. Βαρδάκης ζητά με την αναφορά του την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος με προσωπικό.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!