Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Κοινές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης»

Νίκος Ανδρουλάκης
 clock 13:52 | 15/10/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη λήξη της, τόνισε ότι η τελευταία συμφωνία Τραμπ-Πούτιν δεν είναι μία πρωτοβουλία για την ειρήνη. «Είναι ένα δείγμα συναλλακτικής διπλωματίας εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών. Γι' αυτό, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στη στρατηγική της αυτονομία, στην άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την παραγωγή και την ενέργεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα και αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «πρέπει να δώσει και μία απάντηση στα θέματα της ενεργειακής κρίσης, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος ζωής αλλά και στο κόστος παραγωγής. Κοινές αποφάσεις, κοινές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν αυτές οι επιπτώσεις που δυσκολεύουν τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών καθημερινά. Κοινές πρωτοβουλίες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Χιλιάδες επιχειρήσεις γίνονται μη βιώσιμες».

«Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος και σε αυτήν την περίπτωση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης: Να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο κόστος ενέργειας - Ζητάω πρόσθετη ευελιξία

Θεοδωρικάκος: Μήνυση για πλαστό μήνυμα με το όνομά του - Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis