Κρήτη

Παγκρήτια Σύσκεψη Συνταξιουχικών Σωματείων Κρήτης για την πανελλαδική κινητοποίηση

Συνταξιουχοι Κρητης

Με επιτυχία, μαζικότητα και αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10.30 π.μ. η Παγκρήτια Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνταξιουχικών Σωματείων και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Από μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Πάλμος Παναγιώτης που έκανε την εισηγητική ομιλία και από την Ομοσπονδία του ΟΑΕΕ ο οργανωτικός γραμματέας Κολοβός Χρήστος. Ο στόχος της σύσκεψης η καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των συνταξιούχων στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτωβρίου 2021 στις 11.30 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.     

Με ομόφωνη απόφαση για την συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση τα συνταξιουχικά σωματεία της Κρήτης θα τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων και διεκδικούμε :

 • ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
 • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
 • ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΘ
 • ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΟΙΚΩΝ ΕΥΓΗΡΙΑΣ
 • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.
 • ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 600 ΕΥΡΩ
 • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ 0,5% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
 • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ 13Η ΚΑΙ 14Η ΣΥΝΤΑΞΗ. 
 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
 • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ - ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
 • ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ
 • ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ 100% ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
 • ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.
Στόχος η καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στην πανελλαδική κοινητοποίηση.
Στόχος η καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στην πανελλαδική κοινητοποίηση.

Γνωρίζουμε πλέον από την εμπειρία ότι μόνο μέσα από την αγωνιστική δράση καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και να έχουμε αποτέλεσμα όπως:

την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, την μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις Κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί.

Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν «άκρα του τάφου σιωπή», τόσο η κυβέρνηση, όσο κι  εκείνοι, που για λογαριασμό της, αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!!!!). Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς, τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις: Ξεκινούν οι πληρωμές του Οκτωβρίου

ΔΕΗ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 750 εκατ. ευρώ

Αναδρομικά: Κρίνεται η "τύχη" για 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου

Κρήτη

Κρήτη: Ανακοινώθηκε η ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος - Συνάντηση Αρναουτάκη - Μενδώνη

Μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης Πατριαρχικού Ιδρύματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του οικουμενικού Πατριάρχη Γέροντα Χαλκηδόνος Σεβασμιότατο Εμμανουήλ και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα στην Ιστορική Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία, τον Πολιτισμό, με έμφαση την προώθηση των σκοπών και των δράσεων του νεοσύστατου Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και θα έχει έδρα την Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων.

Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη
Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη

Μάλιστα σήμερα παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, φορέων ανακοινώθηκε το Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος στο οποίο συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με Πρόεδρο τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατο Εμμανουήλ, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγινε η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ιδρύματος παρόντος του Περιφερειάρχη. Στην σημερινή εκδήλωση ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος ο ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής-θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα στο όνομα του Πατριάρχη είναι ένα μικρό αντίδωρο στην πολύ μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στην κοινωνία, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της Μονής όπως και την Υπουργό Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Μονή για την προώθηση των αναγκαίων έργων. 

 Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων
Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Τις ευχαριστίες του επίσης προς τον κ. Αρναουτάκη, την κα Μενδώνη για την στήριξη της Εκκλησίας και της Μονής, εξέφρασε μιλώντας στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ. Παράλληλα μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές σε όλους, επισημαίνοντας, ότι το νέο Ίδρυμα, δεν θα έχει μόνο μουσειακό -αρχειακό χαρακτήρα θα έχει αναφορά και πρόσβαση στην Εκκλησία στην κοινωνία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, στον διάλογο των εκκλησιών, τον διαπολιτισμικό διάλογο, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την οικολογία που αποτελεί προτεραιότητα του Παναγιωτάτου, κ.α.  

Στην ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος με έδρα τη Μονή της Αγίας Τριάδας και στην σημαντικότητα των στόχων του αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία τους στην προώθηση των έργων πολιτισμού στην Μονή, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Από τη συνάντηση στη Μονή
Από τη συνάντηση στη Μονή
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος

Ο κ. Αρναουτάκης για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του συλλόγου, δήλωσε ότι, είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη και που με την συνεργασία όλων το Ίδρυμα θα γίνει πράξη και με την λειτουργία και τις δράσεις του, θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για την Εκκλησία, την κοινωνία, τον Πολιτισμό, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την προστασία του περιβάλλοντος, κ.α.  

Χώρος της Μονής
Χώρος της Μονής
Η Ιστορική Μονή
Η Ιστορική Μονή

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος “ Βαρθολομαίος”

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:

1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα  Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό

3. Οσιολ. Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη

4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων

5. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη  Κρήτης

6. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων

7. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Η ανακοίνωση έγινε στην πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο τοῦ Κειμηλιαρχείου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, για την επέτειο των τριάντα χρόνων Πατριαρχίας, τῆς Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ὑπό τοῦ Σεβ. ΜητροπολίτουΓέροντος Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπρόσωπος της Ἑλληνικῆς Κυβέρνησης, και ακολούθησε ομιλία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ. Δαμασκηνοῦ, με θέμα: “Ἡ τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της Ἀμαλίας Κωτσάκη, Ἀναπλ. Καθηγητρίας τῆς Σχολῆς Ἀρχιτεκτόνων τοῦΠολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: “Ἀνάδειξις καίμετατροπή τῆς παλαιᾶς Ἱερατικῆς Σχολῆς τῆς ἉγίοςΤριάδος τῶν Τζαγκαρόλων, εἰς Πατριαρχικόν ἽδρυμαἘρευνῶν & Μελετῶν "Πατριάρχης Βαρθολομαῖος". Ἀρχιτεκτονική προσέγγισις καί ἄξονες σχεδιασμοῦ”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχές, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Θεσμικοί φορείς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νικος Καλογερής, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΚρήτης Κώστας Γύπαρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Παρέμβαση Γιάννη Κουράκη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα προβλήματα του νησιού

Κρήτη - Κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 

ESPA BANNER