Κρήτη

Οι αθλητές από τα Χανιά που θα ζήσουν το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες

Την πρόκριση δύο Χανιωτόπουλων, της Άννας Ντουντουνάκη, στα 100 μ. πεταλούδας, και του Μιχάλη Αναστασάκη στη σφύρα, για τη συμμετοχή τους στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τις παγκόσμιες διακρίσεις του Αντώνη Τσουρουνάκη και της Κατερίνας Καλαμαρίδη καθώς και την εντυπωσιακή διάκριση του Απόστολου Παπαστάμου χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε συγκεκριμένα: 
«Με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την πρόκριση της Άννας Ντουντουνάκη και του Μιχάλη Αναστασάκη για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας. 

Με την ίδια χαρά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε επίσης την εντυπωσιακή δεύτερη νίκη και την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στα 200 μέτρα μικτής ατομικής του μικρού μας, Απόστολου Παπαστάμου στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης, καθώς και την ανάδειξη στο βάθρο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του Αντώνη Τσουρουνάκη στα 400 μέτρα επιφάνεια & της Κατερίνας Καλαμαρίδη στη μικτή σκυταλοδρομία 4 Χ 2000 μέτρα ανοικτής θαλάσσης με την κατάκτηση της τρίτης νίκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο Βόλο. 

Όλες αυτές οι διακρίσεις γεμίζουν την καρδιά μας και το νου μας με περηφάνια και ελπίδα ότι το παρόν μας και το μέλλον μας, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, ακουμπάει σε γερά θεμέλια, ακουμπώντας στους «άθλους» των νεαρών μελών της κοινότητάς μας. 

Από τα βάθη της καρδιάς μου, τα θερμότερα συγχαρητήρια στους ίδιους, αλλά και στους προπονητές τους, στους Συλλόγους τους, στους γονείς τους, σε όλους, όσοι συμβάλλουν στις κορυφαίες διακρίσεις τους. 

Εύχομαι ολόψυχα στους Τσουρουνάκη, Καλαμαρίδη, Παπαστάμου πάντα ψηλά! Εύχομαι ολόψυχα στους Ντουντουνάκη και Αναστασάκη μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Ρίο. Ο νους μας και η καρδιά μας θα βρίσκονται εκεί, δίπλα τους, να τους δίνουν θάρρος και δύναμη.» 

Κρήτη

Η Περιφέρεια στηρίζει τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ίδρυση και το ρόλο του αναπτυξιακού οργανισμού «Δαίδαλος Α.Ε.» αναφέρει: 

«Η Περιφέρεια Κρήτης, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ν. 4674/2020 «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των ΟΤΑ-Σύσταση και Λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», στηρίζει την πρωτοβουλία των Δήμων, να ενισχύσουν την αναπτυξιακή τους λειτουργία για την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αειφόρου ανάπτυξης. Όμως, η υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών, δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια, τα οποία καλείται να επιλύσει η Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό, ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα του συνόλου των Δήμων του νησιού, παρέχοντας τεχνική στήριξη για την υλοποίηση δημοτικών έργων.

Με αυτό το δεδομένο, ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόταση των Δήμων να συστήσουν έναν φορέα - στον οποίο η Περιφέρεια συμμετέχει διατηρώντας τη μειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου - προκειμένου να επιταχύνουν τη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων.

Οι σκοποί και οι επιδιώξεις, του υπό σύσταση οργανισμού «Δαίδαλος Α.Ε.», σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, τη λειτουργία και πορεία του οποίου στηρίξαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και τα επόμενα χρόνια. 

Για την Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, αποτελεί μια αποτελεσματική αναπτυξιακή δομή της Κρήτης, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το νησί. Πολύ περισσότερο, επισημαίνουμε ότι ιδιαίτερα σήμερα και στην προσπάθειά μας να αξιοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, επιταχύνοντας την παραγωγική, οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, θα στηρίξουμε το έργο και θα συνεργαστούμε με όλους τους αναπτυξιακούς οργανισμούς της Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση αναγκαία προϋπόθεση παραμένει η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και η ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προς τις Περιφέρειες.
 

Υπογραμμίζουμε, ότι αναμένουμε και θα στηρίξουμε τις αποφάσεις των Δήμων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε αυτές αφορούν τη συμμετοχή τους σε υφιστάμενους οργανισμούς, είτε αφορούν την ίδρυση και σύσταση νέου φορέα.

Άλλωστε, οι προκλήσεις της εποχής και η αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης επιβάλλουν, να χαράξουμε και να περπατήσουμε νέους δρόμους, υπερβαίνοντας κοντόφθαλμες αντιλήψεις και προοπτικές. Η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, την προσπάθεια για την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κάτοικους

Δήμος Χερσονήσου: Νέος αντιδήμαρχος και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ