Κρήτη

Ο Γεράσιμος Μαρματάκης νέος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου

γεράσιμος μαρματάκης

Ο Ηγούμενος της Μονής Αγκαράθου, Γεράσιμος Μαρματάκης, είναι ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, όπως έδειξε η ψηφοφορία που διεξήχθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Γεράσιμος

Γεράσιμος , by gpapadakis

γεράσιμος μαρματάκης

γεράσιμος μαρματάκης, by renas

 

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη, by renas

 

γεράσιμος μαρματάκης

γεράσιμος μαρματάκης, by renas

Οπως είχε γράψει το ekriti.gr από χθες, ο Γεράσιμος Μαρματάκης ήταν το πρόσωπο στο οποίο οι Ιεράρχες συνέκλιναν προκειμένου να γίνει εκλογή, χωρίς εμπλοκές και καθυστερήσεις.

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη, by renas

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα πιστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άγιο Μηνά, αναφωνώντας "Άξιος", αλλά και κωδωνοκρουσίες.

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη

άγιος μηνάς εκλογή μητροπολίτη, by renas

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τριπρόσωπο, εκτός του Γεράσιμου Μαρματάκη που έλαβε 5 ψήφους, εξελέγησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας & Χερρονήσου, Τίτος Ταμπακάκης, που έλαβε μία ψήφο και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης, που έλαβε 2 ψήφους.
 

γεράσιμος μαρματάκης

γεράσιμος μαρματάκης, by renas

(φωτογραφία: Image-services)

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, θα γίνει το Σάββατο 19/12, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.
 

γεράσιμος μαρματάκης

γεράσιμος μαρματάκης, by renas

(φωτογραφία: Image-services)

Η ανακοίνωση από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις Συνοδικήν Συνεδρίαν, σήμερον 8ην Δεκεμβρίου 2015 εν Ηρακλείω, παρόντων απάντων των Μελών Αυτής, ησχολήθη με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Η Ιερά Σύνοδος, ψήφων κανονικών γενομένων, εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, προέβη εις την εκλογήν Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μαρματάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου,, όστις ακολούθως έδωκε το νενομισμένο Μικρόν Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.
Το Μέγα Μήνυμα του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, θα δοθή υπ’ αυτού την Παρασκευήν, 18ην Δεκεμβρίου και ώραν 6.00 μ.μ., η δε εις Επίσκοπον χειροτονία αυτού θα τελεσθή το Σάββατον, 19ην Δεκεμβρίου ε.ε., εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ Αγίου Μηνά Ηρακλείου.
Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

Βιογραφικό Θεοφ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου

Ο Θεοφ. Εψηφισμένος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, γεννήθηκε το 1969. Οι γονείς του ονομάζονται Ευτύχιος και Μαρίνα.
Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στο Ηράκλειο. Φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα εις το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον τομέα Ιστορίας – Λατρείας.
Το 1994 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Το 1995 χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 διορίσθηκε οικονόμος του ερειπωμένου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου «Κυρία Ελεούσα», το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.
Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 2001. Εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις.
Το 2004, εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Μετανοίας του Ηγούμενος αυτής και από τη θέση αυτή διηκόνησε την Εκκλησία ως και της εκλογής του.
Επί Ηγουμενίας του ανακαινίσθηκε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, το Ηγουμενείο και άλλα τμήματα αυτής.

(φωτογραφίες: Μάριος Διονέλλης)

Κρήτη

Ηράκλειο

Εσπευσμένα στο Βενιζέλειο διασωληνωμένος άνδρας

αεροδιακομιδή ΕΚΑΒ

Αερογέφυρα ζωής προκειμένου να σωθεί ένας άνδρας στήθηκε τα ξημερώματα ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας 76χρονος άνδρας, ανάγκασε τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Σαντορίνης να τον διασωληνώσουν όμως για περαιτέρω ιατρική φροντίδα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε στις 05.30 το πρωί με τον 76χρονο να μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν στους οικίσκους οι πρώτοι σεισμόπληκτοι - Έρχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηράκλειο: Η καλή μέρα για τους δύο... φάνηκε από νωρίς το πρωί

ESPA BANNER