Κρήτη

"Μέτρα για την υγεία ώστε να αποκτήσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα"

Γιαννης Μιχελογιαννακης

Η Υγεία. αποτελεί τον μεγάλο ασθενή για το ελληνικό κράτος, κάθε κυβέρνηση την τελευταία εικοσαετία έχει εξαναγγείλει ότι θα εξυγιάνει τον χώρο, ωστόσο παρά τις υποσχέσεις ο ευαίσθητος αυτός χώρος παρέμεινε βορά στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έκαναν πάρτι εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Συμπληρώνει επίσης ότι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα 2.5 χρόνια διακυβέρνησης επικεντρώθηκε στη σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος στα νοσοκομεία, στον έλεγχο των προμηθειών, στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων. Στόχος ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της υγείας.

Καθιερώσαμε. 1ον ηλεκτρονικές λίστες χειρουργείου, 2ον γραφεία προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών, 3ον αύξηση δαπανών για την υγεία κατά 300 εκατ., 4ον προσλήψεις από τον Οκτώβρη του 2015 6.250 εργαζομένων και ετοιμάζονται καινούργιες προσλήψεις προσωπικού, 5ον απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων. 6ον θα λειτουργήσουν 239 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα. 7ον έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ που διαπραγματεύεται με φαρμακοβιομηχανίες. Σε διάστημα 13 ετών με κόστος 6,5 δις τον χρόνο χάθηκαν 84,5 δις από υπερτιμολογήσεις για το ελληνικό δημόσιο, 8ον οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων με τον εξορθολογισμό των ισολογισμών τους σταμάτησαν τα νοσοκομεία να παράγουν χρέη και από τα 936 εκατ. ευρώ χρέη το 2015 πήγαμε σε πλεόνασμα 36 εκατ. το 2016, 9ον πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα πεπραγμένα του ΚΕΛΠΠΝΟ, στο Ερρίκος Ντυνάν και αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο Νovartis και μην ξεχνάμε την μεγάλη τομή των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων που απέκτησαν περίθαλψη.

Κρήτη

Ηράκλειο: Συνάντηση στον απόηχο του φρικτού τροχαίου με τους δύο νεκρούς νέους

τροχαιο μηχανη

Με τον νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Ανδρέα Ταβερναράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα παραβατικότητας που απασχολούν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στο παρελθόν, όσο και με δηλώσεις του με αφορμή το πρόσφατο τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο νέους, έχει επισημάνει την υποστελέχωση του ΑΤ Μαλεβιζίου και την αναγκαιότητα για εντονότερη αστυνόμευση όχι μόνο στο Πολύδροσο αλλά ευρύτερα στο δήμο Μαλεβιζίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου στη διάρκεια της συνάντησης τους παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση, συμφώνησαν να συνεχιστεί η τακτική επαφή για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στη συνεδρίαση της Τρίτης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Πολύδροσο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο παιδιών ευχήθηκε να είναι οι δύο νέοι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και συμφώνησε πως «μελλοντικά πως θα πρέπει ζητήματα οδικής ασφάλειας να απασχολήσουν έντονα το δήμο μιας και ο φόρος αίματος στην άσφαλτο μεγαλώνει.»

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών όσο και στις οικογένειες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χουστουλάκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας,  με την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων λέγοντας:  «Θα ήθελα πρωτίστως να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών που πολύ άδικα έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πολύδροσο. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνονται νέα παιδιά. Η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους. Τα υπόλοιπα αργότερα. Θα έχουμε το χρόνο να  συζητήσουμε ξανά θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, τις υποδομές, την αστυνόμευση το επόμενο διάστημα. Μπροστά στον πόνο για τον αδόκητο χαμό δύο νέων ανθρώπων ο,τιδήποτε άλλο περιττεύει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Λαχτάρησαν με το παιδί που έπεσε από το ποδήλατο

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER