Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Στα 10 μίλια από τα δύο ερευνητικά η τουρκική κορβέτα - Αμετακίνητη και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
φρεγατα
 clock 17:47 | 02/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Εκτός εθνικών χωρικών υδάτων εμφανίζεται η τουρκική κορβέτα κοντά στην περιοχή που επιχειρούν δύο ερευνητικά σκάφη στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος κι ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

Ωστόσο, η τουρκική κορβέτα δεν έχει πλησιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε απόσταση μικρότερη από τα δέκα μίλια τα σκάφη «NG Worker» και «Ievoli Relume», τα οποία πραγματοποιούν έρευνες για πόντιση υποβρύχιου καλωδίου.

Η Τουρκική κορβέτα παρακολουθεί τις εργασίες προστασίας υποβρύχιου καλωδίου επτά μίλια βόρεια της Κρήτης, στο ύψος του Αγίου Νικολάου, μετά από NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειωτέον ότι η πρώτη NAVTEX εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη ορίζοντας τις συντεταγμένες για «εργασίες προστασίας υποβρύχιου καλωδίου» από το ερευνητικό πλοίο «NG Worker», από την 1η Φλεβάρη και εξής, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί μια τουρκική κορβέτα πλέοντας σε απόσταση από τα ερευνητικά πλοία και σε ανοιχτή θάλασσα (εκτός αιγιαλίτιδας ζώνης).

Ως εκ τούτου στην περιοχή έχει πλεύσει μια φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη που εκτελούν τις εργασίες προστασίας του υποβρύχιου καλωδίου.

Δείτε την NAVTEX:

Image
Τουρκία NAVTEX

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Φωτιά στο μέσο του χειμώνα κινητοποιεί την Πυροσβεστική υπηρεσία

Κακοποίηση 3χρονου: Ολοκληρώθηκαν τα τεστ - Εγκεφαλικά νεκρός ο μικρός Άγγελος...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis