Κρήτη

Kρήτη: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής

kalavrita-630x400.jpg

Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 και των λοιπών αγωνιστών, που συμμετείχαν στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινότητα Κεραμειών, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπων Κεραμιών την Τρίτη  8 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Κάμπων Κεραμιών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από την συγγραφέα, Βαρβάρα Χαραλαμπίδη και ριζίτικο από την παραδοσιακή παρέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπων – Κεραμιών .

Κρήτη

Ηράκλειο

Ουρές επί του ΒΟΑΚ - Κλειστός ο κόμβος Αλικαρνασσού λόγω έργων (φωτο)

"Κολλημένοι" στην εθνική, λόγω έργων

Ουρές αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν επί του ΒΟΑΚ λόγω των εργων ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν σήμερα στην έξοδο από Ρέθυμνο προς τη Λ. Καζαντζίδη - ΒΙΠΕ. Παρά την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, ότι ο κόμβος θα είναι κλειστός, πολλοί οδηγοί προτίμησαν την εθνική οδό, όπως κάθε μέρα, για να πάνε στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν.

 

Κλειστή είναι και η είσοδος στο ΒΟΑΚ από Λεωφόρο Καζαντζίδη – ΒΙ.ΠΕ. προς Άγιο Νικόλαο (νότιοι κλάδοι).

Η κυκλοφορία θα γίνεται από τους κοντινούς κόμβους Μπεντεβή (Παπαναστασίου) και Αεροδρομίου

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οδηγός χρειάστηκε 32 λεπτά για να διασχίσει το τμήμα Παπαναστασίου - Νέα Αλικαρνασσός, και άλλος, 55 λεπτά από Φοινικιά μέχρι αεροδρόμιο! 

Τα έργα θα διαρκέσουν δέκα ημέρες.

Τα παράπονα επικεντρώνονται στο ότι τα έργα θα μπορούσαν να γίνουν εν μέσω καραντίνας, όταν η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και όχι τώρα.