Κρήτη

Ηράκλειο: Σε ΕΛΓΑ και Περιφέρεια οι αγρότες - Ζητούν αποζημιώσεις

ΕΛΓΑ

Στο γραφείο του Διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκου Δασκαλάκη, βρίσκονται αυτή την ώρα αγροτοσυνδικαλιστές σε μία προσπάθεια πίεσης ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στα αμπέλια, όσο και στις ελιές.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια η κάθετη πτώση κατά 20 βαθμούς, προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, μέλη της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Ελαιοκαλλιεργητών - Αμπελουργών Κρήτης θέτουν όλα τα θέματα στον κ. Δασκαλάκη.

 

Ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης συνομιλεί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Κρήτης
Ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης συνομιλεί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Κρήτης

Στα σταφύλια ειδικά η καταστροφή δεν εντοπίζεται μόνο στις πρώιμες ποικιλίες αλλά και στα σουλτανί.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των κρητικών αγροτών με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ Λυκουρέζο, όπου του έθεσαν όλα τα φλέγοντα θέματα.

Μετά τον ΕΛΓΑ, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα μεταβούν στην Περιφέρεια Κρήτης, για συνάντηση με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.