Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: 40 μέρες έξω από το εργοστάσιο ανακύκλωσης

ανακύκλωση διαμαρτυρία
 clock 11:29 | 10/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Χριστούγεννα έξω από το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο αναμένεται να κάνουν οι 40 εργαζόμενοι, ενώ σήμερα το απόγευμα στις 19:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στα Λιοντάρια. Σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αναφέρεται:

"Για 40η μέρα, οι 40 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για δουλειά με μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που ανταποκρίνονται στη φύση της δουλειάς μας και στις βασικές καθημερινές ανάγκες μας.
                                                        
Την Πέμπτη 3/12 ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, στο χώρο του εργοστασίου συγκεντρώθηκαν σωματεία, φορείς και μεμονωμένοι εργαζόμενοι δείχνοντας για μία ακόμη φορά έμπρακτα την ηθική και υλική συμπαράσταση τους στον αγώνα μας. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε πλατιά γενική συνέλευση αποτελούμενη από  και τους εργαζόμενους της ανακύκλωσης, την Γραμματεία του ΠΑΜΕ  και το ΔΣ της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του δύσκολου αλλά δίκαιου αγώνα μας.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα  καλέσαμε σε επίσημη συνάντηση τους δήμους,την ΕΕΑΑ και την εταιρία  (waste solutions) προκειμένου να οριστεί πότε θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να λυθεί το ζήτημα. Από την Δευτέρα κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να καταφέρουμε να πιέσουμε τους υπεύθυνους φορείς (Δήμοι, ΕΕΑΑ, Waste Solution), για να παρέμβουν και να λυθεί το θέμα ώστε να πάμε στις δουλειές μας και να ξεκινήσει η ανακύκλωση στο Ηράκλειο. Σε όλη αυτή την προσπάθεια βγαίνουν καθημερινά πολλά ερωτηματικά για το τι στόχευση έχει ο κάθε φορέας:
 
Γιατί δεν δίδεται η σύμβαση που έχει υπογραφεί από την ΕΕΑΑ, τους Δήμους και την εργοδοσία στο σωματείο μας ενώ έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες από την πλευρά μας;
Τι δεν θέλουν να μάθουμε;
Γιατί η ΕΕΑΑ (συμμετέχουν και οι Δήμοι μέσω της ΚΕΔ), δεν παίρνει θέση και μας αποφεύγει μέχρι και στα κεντρικά τους γραφεία στην Αθήνα;
Γιατί οι Δήμοι δεν υλοποιούν τις ομόφωνες αποφάσεις που έχουν πάρει ώστε να πιέσουν την εταιρία να μην κάνει το «καπρίτσιο της»
Γιατί η εταιρία δεν λογοδοτεί για τα χρέη που πέφτουν στις πλάτες των δημοτών καθημερινά (περίπου 800 ευρώ την μέρα ανά δήμο), επειδή έχει αποφασιστεί τα ανακυκλώσιμα να πετάγονται στα σκουπίδια;
Γιατί η εταιρία δεν μας προσλαμβάνει, αφού η ίδια είπε ότι το εργοστάσιο θα φτάσει μέχρι και 100 εργαζόμενους για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.
 
Μάλλον για την συγκεκριμένη εργοδοσία είναι εύκολο να πετάει στο δρόμο σα σκυλιά 40 οικογένειές, επειδή έτσι της αρέσει. Την ίδια ώρα οι συγκεκριμένοι εργάτες είναι πολύ εξειδικευμένοι, , κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις απαιτητικές συνθήκες εργασίας τα τελευταία χρόνια και το επιβεβαιώνουν και οι προηγούμενες εταιρίες που είχαν την διαχείριση.
 
Τελικά τη Δευτέρα, και με μεγάλη καθυστέρηση, στο Δημοτικό συμβούλιο ανακοινώθηκε πως η εταιρία έστειλε στο Δήμο email καλώντας μας σε συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα 14/12, μαζί με  τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους καθαριότητας. Απαιτούμε με την ανάλογη σοβαρότητα της κάθε πλευράς, να προχωρήσει αυτή η συνάντηση με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου
 
Απαιτούμε από το Δήμο Ηρακλείου να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση του ζητήματος και την στήριξη του αγώνα μας. Κανείς δεν μπορεί να επιτρέπει σε μία εταιρία να κάνει κουμάντο και να θίγει και οικονομικά ολόκληρη την τοπική διοίκηση και κοινωνία.
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους που όλες αυτές τις μέρες μας στηρίζουν ηθικά και υλικά για την συνέχιση του αγώνα μας και τους καλούμε να συνεχίσουν την έμπρακτη στήριξή τους . Παράλληλά ορίστηκε συνάντηση με την ΚΕΔ, την Τετάρτη 16/12 στην Αθήνα μετά από επίμονη πίεση του ΠΑΜΕ.
 
Ο πολύήμερος αγώνας που πραγματοποιούμε οι εργάτες στην ανακύκλωση δεν αφορά μόνο εμάς. Την περίοδο που διανύουμε γίνεται προσπάθεια σε πολλούς χώρους δουλειάς να περάσουν αντεργατικά μέτρα παρόμοια με αυτά που γίνονται στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. Η επιτυχία του αγώνας μας  θα δώσει ώθηση στην πάλη της εργατικής τάξης του Νομού μας, ώστε να μην σκύβουμε το κεφάλι για το καπρίτσιο της εκάστοτε εργοδοσίας που θέλει να κερδοφορεί στις πλάτες μας.
 
Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, τους φορείς που έχουν πάρει απόφαση στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης σήμερα Πέμπτη 10/12 στις 19:00 στα Λιοντάρια
 
Δεν τρομάζουμε και δεν υποχωρούμε!
Ο αγώνας μας είναι κοινός: για ζωή και δουλειά με δικαιώματα γιατί δεν είμαστε δούλοι! Δύναμη μας είναι η ενότητα των εργαζομένων!
 
Όλοι στο συλλαλητήριο-συναυλία στήριξης για τους ανακυκλωτές
Πέμπτη 10/12 19:00 στην Πλατεία λιονταριών με το ΠΑΜΕ
 

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης
της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
                                    
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis