Κρήτη

Η ΠΕΔ Κρήτης ζητά υγειονομικό υλικό και για τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

κουράκης θεοδωρικάκος

Την αποστολή υγειονομικού υλικού, προκειμένου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Στην σχετική επιστολή προς τον υπουργό, αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως αναγνωρίζεται καθοριστική και κρίσιμη είναι η συμβολή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για τη Χώρα και τους πολίτες.

Η σημασία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας είναι αδιαμφισβήτητη.                         

Είχαμε ενημερώσει για την ανάγκη ενιαίας προμήθειας και διάθεσής υγειονομικού υλικού στους ΟΤΑ, για προστασία όλων των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες και δομές (και γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση), λόγω έλλειψης τους στην ελεύθερη αγορά εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται στα συγκεκριμένα είδη.

Ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από Δήμους της Κρήτης ότι υπάρχει έλλειψη υλικών και μέσων ατομικής προστασίας (κυρίως μάσκες) στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με αρκετούς πολίτες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και χρήζουν φροντίδας.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε και πάλι τη συμβολή σας σε συνεργασία με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να σταλεί άμεσα στους Δήμους απαραίτητο υγειονομικό υλικό ώστε να εφοδιαστούν και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος.

Κρήτη

Χρυσοχοϊδης για Μυλοπόταμο: "Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε"

σύσκεψη Αστυνομικό Μέγαρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Σαφές ήταν το μήνυμα του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εναντίον εκείνων που με τα όπλα αμαυρώνουν την εικόνα της Κρήτης.

"Η Δημοκρατία έχει νόμους οι οποίοι θα εφαρμοστούν ειδικά στις περιοχές που παρουσιάζουν παραβατικότητα. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων", τόνισε.

"Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε, η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά, αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα είπε ότι το επόμενο διάστημα, ίσως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, θα έρθει ξανά στην Κρήτη και θα επισκεφθεί ο ίδιος τον Μυλοπόταμο, εκεί όπου τον τελευταίο μήνα, το θέμα της οπλοφορίας - οπλοχρησίας δείχνει να έχει ξεφύγει, με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, αλλά και τη Μεσαρά. "Θα το γυρπισω όλο αυτό το κομμάτι" είπε χαρακτηριστικά.

από αριστερά ο Διοικητής Π.Υ. Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
από αριστερά ο Διοικητής Π.Υ. Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ θα εποπτεύσουν από κοινού, τα νέα επιχειρησιακά σχέδια που θα εφαρμοστούν σε περιοχές που παρουσιάζουν παραβατικότητα και έδωσε την υπόσχεση στους αστυνομικούς, ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες στις περιοχές που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

Τροχαία και Πυρόσβεση 

Σε ό,τι αφορά την πυρόσβεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι η Κρήτη φέτος διαθέτει δύο σημαντικά και αξιόπιστα εναέρια μέσα, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο, ενώ όπως σημείωσε προστέθηκαν και δυνάμεις σε ό,τι αφορά το προσωπικό. «Έχουμε νέα τμήματα και κλιμάκια σε δύσκολες περιοχές. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης. Ζήτησα από τους δημάρχους να συμβάλουν με την προσπάθειά τους στην πρόληψη και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που γειτνιάζουν με δάση, προκειμένου να προστατευτεί και η ανθρώπινη ζωή που είναι η προτεραιότητά μας, αλλά ταυτόχρονα, το περιβάλλον μας και τα δάση. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνία και των αρχών, θα κατορθώσουμε να είναι ασφαλές το δασικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, αλλά και οι ανθρώπινες ζωές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης που πρόσθεσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα και στο θέμα των οδικών ατυχημάτων, με την τοποθέτηση, μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, πενήντα αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δήμαρχοι και βουλευτές στη σύσκεψη με Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη
Δήμαρχοι και βουλευτές στη σύσκεψη με Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη

«Αυτοί οι πενήντα αστυνομικοί, με καινούργια οχήματα, αστυνομεύουν τον ΒΟΑΚ και έτσι δίνεται η δυνατότητα και στις τοπικές δυνάμεις να εποπτεύουν και να αστυνομεύουν και το εσωτερικό δίκτυο. Θα κρατήσουμε αυτές τις δυνάμεις και θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω και καλούμε τους πολίτες της Κρήτης την ώρα που βγαίνουν στο δρόμο να προσέχουν, διότι η ζωή είναι πολύτιμη. Πολλές φορές χάνουμε ζωές νέων ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολύτιμοι και δυστυχώς λίγοι στη μικρή μας πατρίδα» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τί ζήτησαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ από Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη (φωτο)