Κρήτη

Επιδοτούν την αγροτική εργασία μόνο για εργάτες από τρίτες χώρες

ΕΛΙΕΣ.jpg

Άλλη μια περίπτωση παραλογισμού και παραδοξότητας, εις βάρος του κόσμου της εργασίας, κατήγγειλε σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς.

Όπως είπε ο κ. Βοριάς, σε εφαρμογή βρίσκεται ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο επιδοτεί την εργασία, στον πρωτογενή τομέα των χωρών - μελών της ΕΕ εργατών γης από τρίτες χώρες αποκλείοντας, την ίδια στιγμή, από τους δικαιούχους της επιδότησης τον μόνιμο πληθυσμό των ευρωπαϊκών χωρών!

Για παράδειγμα, ως δικαιούχος της επιδότησης για την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής στην Κρήτη θα μπορεί να είναι ένας εργάτης γης από το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές και όχι ένας Έλληνας εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για μια “επιλεκτική τύπου επιδότηση”, η οποία όχι μόνο δεν ανακουφίζει τους ντόπιους πληθυσμούς από το φάσμα της ανεργίας, αλλά δημιουργεί έναν ιδιότυπο “εμπαιγμό”, σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά φορείς υλοποίησής τους είναι οι Περιφέρειες, θέση του Εργατικού Κέντρου είναι ότι θα πρέπει οι ίδιες οι Αρχές των Περιφερειών να αρνηθούν την υλοποίησή τους...

Όπως επισημαίνει ο κ Βοριάς η ανεργία των Κρητικών, μετά και την υπολειτουργία λόγω πανδημίας του τουριστικού κλάδου χτυπάει κόκκινο, γεγονός που επιτάσσει την ενεργοποίηση πολιτικών επιδότησης της εργασίας για τα χιλιάδες διαθέσιμα εργατικά χέρια. 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική!

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στον Άστρικα Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Ισχυρές δύναμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά, την Κίσσαμο και την Κάνδανο, έχουν ήδη φτάσει στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν πεζοπόρο τμήμα αλλά και πυροσβετικά οχήματα και από το Ηράκλειο.

Ρίψεις νερού κάνει και το πυρσβεστικό ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταμάτα: Mεγάλη φωτιά απειλεί σπίτια - Μήνυμα από το 112

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Σταμάτα: Στις φλόγες σπίτι στη Ροδόπολη

Ηράκλειο: Έριξε βεγγαλικά και προκάλεσε την πυρκαγιά