Δευτέρα 9 ΔΕΚ 2019 13:40
 • Ηρακλειο
  18°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  18°C
 • Λασιθι
  18°C
Ekriti.gr Logo

Εντυπωσιασμένη από τα Κρητικά υφαντά η Ντόρα Μπακογιάννη

Εντυπωσιασμένη από τα Κρητικά υφαντά η Ντόρα Μπακογιάννη

yfanta.jpg

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έπεσε η αυλαία της διήμερης εκδήλωσης με τίτλo “Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξη τους” που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Το διήμερο της παραδοσιακής τέχνης των Κρητικών γιαγιάδων στη νέα του μορφή από νέες και ταλαντούχες υφάντρες που παρουσίασαν μια νέα προοπτική στη γυναικεία μόδα μαζί με σειρά αξεσουάρ με κοινό σημείο αναφοράς και έμπνευσης, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων όσων επισκέφθηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

yfanta2.jpg, by gpapadakis

Ξεχωριστή επίσκεψη και παρουσία στην έκθεση ήταν της Βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη η οποία γνώριζε τα υφαντά αλλά εντυπωσιάστηκε από την εξέλιξη και τη μορφή που επιχειρούν να της δώσουν τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Η κ. Μπακογιάννη ξεναγήθηκε στην έκθεση από την πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη και την αντιπρόεδρο Εβελίνα Μπάκιντα και εξέφρασε τη στήριξη της στις μελλοντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου.

Στο χώρο της έκθεσης βρέθηκε και φωτογραφήθηκε με τα μέλη του συλλόγου και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

yfanta5.jpg, by gpapadakis

yfanta4.jpg, by gpapadakis

Η διήμερη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης τα πλαίσια της έκθεσης που πραγματοποιεί φέτος το Ίδρυμα με θέμα: “Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας”.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη δήλωσε: “Την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ελληνικό ΚόσμοΚέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζοντος Ελληνισμού, την ΕΕΔΕΓΕ, τον Αρχιτέκτονα Ιστορικό Κώστα Καζαμιάκη, την κ. Μαριλέν Βιτυνιίδου
δου, τον κ. Μανώλη Πατερακη και το συγκρότημα από την Ομοσπονδία Κρητικων Σωματείων, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Αρετούσα, το Office Louka Petraki, bloomdesing τις Μινωικές Γραμμές και τους χορηγούς για τα κεράσματα”.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις

yfanta3.jpg, by gpapadakis

*Μουσικοχορευτική εκδήλωση με δρώμενο από τον Ερωτόκριτο, πλαισιωμένο με Κρητική μουσική και χορό.

*Ομιλία με θέμα των Ερωτόκριτο, το τραγουδιστικό ερωτικό ποίημα της Κρήτης από τον Κ.Ν.Μ Καζαμιάκη, Αρχιτέκτων, Ιστορικό Αρχιτεκτονικής και Ιστορικό Τέχνης.

Διαβάστε επίσης. . .

Την προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ για την επέκταση του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όπου...
Το STOCK CENTER, το Πρότυπο Κέντρο Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων της Βελμάρ (AUTOTECHNICA HELLAS ΜΟΝ.A.T.E.E.), του Ομίλου Θ...
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία για το Χριστουγεννιάτικο...