Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη (φωτογραφίες - βίντεο)

Image
δωρεά λεμπιδάκη
 clock 12:25 | 25/10/2018 writer icon newsroom ekriti.gr

Στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης της δωρεάς της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Αστυνομία της Κρήτης, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη 'Ολγας Γεροβασίλη.
Πρόκειται για το "ευχαριστώ" της οικογένειας για την αίσια έκβαση της πολύμηνης ομηρείας του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
 

(Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης)

(Η οικογένεια Λεμπιδάκη στην τελετή αγιασμού)
 

 (Μιχάλης και Γιάννης Λεμπιδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης)

(Ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης)

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κατά την ομιλία του ανέφερε:

Με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Κρήτης με την προσθήκη τριάντα νέων περιπολικών οχημάτων που θα αξιοποιηθούν στο έργο της αστυνόμευσης σε όλη την Κρήτη.

Η σημερινή εκδήλωση μας συγκινεί όλες κι όλους, μας θυμίζει τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκε η πίστη μας και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζει όμως, όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους, ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνει ως πρεσβευτές κι εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας, καθώς διεκόπη αποτελεσματικά μία σοβαρότατη εγκληματική ενέργεια.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που επί έξι μήνες, με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με τη συστηματική εργασία κατάφεραν να περατώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση απελευθέρωσης του συμπολίτη μας, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Για αυτόν το λόγο, σας προτρέπω και σας καλώ να εξακολουθήσετε να τιμάτε το λειτούργημα μας, να αποδίδετε στην κοινωνία μας τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά σας. Σας καλώ να φροντίζετε την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας.

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλώ να φροντίσετε τα οχήματα αυτά που παραδίδονται σήμερα σε εσάς και να τα χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο της αστυνόμευσης• στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα. Τα οχήματα αυτά να συμβολίζουν στο πέρασμα τους την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, κι εσείς σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, οι εκφραστές της νόμιμης κι αποτελεσματικής δράσης προς όφελος των συμπολιτών μας.

Αξιότιμη Οικογένεια Λεμπιδάκη,

σας ευχαριστώ εκ βαθέων για όλα, για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, την αμέριστη υποστήριξη, την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα, την υπομονή και συνολικά την στάση σας που δεν περιορίστηκε μόνο στο δύσκολο αγώνα μας στην διαχείριση της υπόθεσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθος ψυχής.

Ευχαριστώ πολύ και το εκφράζω με απόλυτη συναίσθηση και με άπειρο σεβασμό στο συναίσθημα σας για την Ελληνική Αστυνομία και συνολικά, προς την κοινωνία μας που ευεργετείται από την ευγενή πράξη και στάση σας.

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ όλες κι όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας, μαζί μας».

 

(Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης - Υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης)

Συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, διέκοψε την ομιλία του ευχαριστώντας την αστυνομία.
 

«Εκ μέρους όλης της οικογένειας μου, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι θερμά την Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της περσινής μας περιπέτειας και βέβαια για την ασφαλή της κατάληξη" ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρωταγωνιστής της ημεράς Μιχάλης Λεμπιδάκης και συμπλήρωσε:

Πέρα από τον επαγγελματισμό, τη υπερπροσπάθεια, την αποτελεσματικότητα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, που τους πρόσφεραν ψυχική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συγκίνηση του επιχειρηματία

 

(Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη με τον Γιάννη Λεμπιδάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη).
 

( Η Ολγα Γεροβασίλη)

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό εξιχνιάσεων υποθέσεων απαγωγής που έχει στο ενεργητικό της η Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε "Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής για τους τυχόν επίδοξους μιμητές". 

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ένα χρόνο μετά την πετυχημένη αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πριν από την απελευθέρωση, είχαν προηγηθεί 186 ημέρες αγωνίας σε μια δύσκολη υπόθεση, που συγκίνησε και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Δύσκολη υπόθεση, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, που βίωσαν μέρα και νύχτα αυτή την περιπέτεια.

Δύσκολη και για τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργάστηκαν για μήνες, επίμονα και μεθοδικά, για να μπορέσει να βρεθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πάλι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Και στους αστυνομικούς εδώ στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Ξέρετε όλοι, καλύτερα από εμένα, ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί. Γιατί η επιτυχία από τη τραγωδία απέχει ελάχιστα.

Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού: Καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με δυο λόγια, η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και, αυτό από μόνο του, είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών.

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη δωρεά των οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Είναι σίγουρο ότι η δωρεά των οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, θα συμβάλει ώστε η Αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών.

Γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την ανταπόκριση στα μικρά, στα καθημερινά ζητήματα: Σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά απασχολούν τον κόσμο.

Θέλουμε την Αστυνομία δίπλα στον πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Να εμπεδώνει στην πράξη το αίσθημα ασφάλειας, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των πολιτών, χτίζοντας έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι τα νέα οχήματα του στόλου να είναι καλοτάξιδα και τα πληρώματά τους να έχουν επιτυχίες. Και το προσωπικό της ΕΛΑΣ να επιτελεί το έργο του, θέτοντας κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά τον πήχη του επαγγελματισμού.

Σας ευχαριστώ.»
 

(Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης)

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στο άριστο έργο που επιτελεί καθημερινά η αστυνομία στην Κρήτη και ανέφερε ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντα ανοικτή για την ΕΛ.ΑΣ. Ευχαρίστηκε την οικογένεια Λεμπιδάκη και αναφέρθηκε με λόγια συγκίνησης στον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια διαχειρίστηκε αυτό το λεπτό και προσωπικό της θέμα. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ και νομίζω ότι η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη, γιατί πρέπει όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όλοι είμαστε δίπλα όλοι είμαστε μαζί το γνωρίζεται πολύ καλά αυτό πως για μεγάλο χρονικό διάστημα η οικογένεια δέχτηκε όλη αυτή την πίεση για να μπορεί να την αντέξει εκ μέρους της περιφέρειας θα ήθελα να εκφράσω κα Υπουργέ σ’ όλους τους αστυνομικούς της Κρήτης και όχι μόνο τους αξιωματικούς αλλά και όλους τους αστυνομικούς.

Στρατηγέ μου να ξέρεις ότι η Περιφέρεια πάντα είναι ανοιχτή για να μπορεί να βοηθήσει και με εξοπλισμό και σε προηγούμενη προβληματική περίοδο γιατί πρέπει να πούμε κ. Υπουργέ σημαντικό εξοπλισμό για όλη την Κρήτη και επίσης να πω ότι σε όλη τη νέα περίοδο θα βοηθήσουμε να ολοκληρώσουμε να γίνει μία εξαίρετη δωρεά από την περίφημη οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά πρέπει να πάρουμε και άλλα για να μην έχουμε τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί εμείς στην Κρήτη ότι λέμε το κάνουμε.

Άρα μόνο ευχαριστίες, στην οικογένεια να είναι καλά, κ. Γιάννη να χαίρεστε όλη την οικογένεια, τον πατριάρχη της οικογένειας, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια πριν και είναι τιμή για την Κρήτη να έχει τέτοιους επιχειρηματίες».

Η δωρεά

Πρόκειται 29 καινούρια οχήματα και ένα μεταχειρισμένο τα οποία θα κατανεμηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν. 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο πρόκειται για περιπολικά και συμβατικά οχήματα.

 

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τρουλινός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρεθύμνης Γεώργιου Μαρινάκη, ο Αντιδήμαρχος Μίνωας Αλεφαντινός.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης και οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Αστυνομικοί Διευθυντές Στυλιανός Γάσπαρης και Νικόλαος Σπυριδάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συνδικαλιστικών Σωματείων της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχών και Φορέων.

Η δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ γίνεται ένα χρόνο και κάτι, μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 2 Οκτωβρίου του 2017 όταν πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν με κινηματογραφικό και άκρως επαγγελματικό τρόπο στην αποθήκη σκραπ όπου κρατούνταν όμηρος ο Κρητικός επιχειρηματίας από όπου και τον απελευθέρωσαν.
Ο χώρος της Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων όπου σήμερα έγινε η παράδοση της δωρεάς, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Κι αυτό γιατί η σχολή ήταν το πρώτο μέρος που βρέθηκε ο επιχειρηματίας λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωσή του. Εκεί έδωσε κατάθεση, εκεί είδε τους δικούς του ανθρώπους μετά από καιρό, εκεί συνειδητοποίησε ότι πια είναι ελεύθερος.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis