Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον πρότυπο παιδικό σταθμό για παιδιά με Αναπηρία

Παιδικός Σταθμός ΑμΕΑ Ρέθυμνο

Σε μια απλή αλλά ιδιαίτερα ζεστή και ανθρώπινη γιορτή, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΔΡ  κ. Γιώργος Μοτάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας και υπεύθυνη για τους ΑμΕΑ δημότες Ρεθύμνου Δρ. Άννα Ελευθεριάδου –Γκίκα, οι εργαζόμενοι και οι μικροί μαθητές του τμήματος ΑμΕΑ του Παιδικού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Ρεθύμνης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. 

Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή και την χαρά της για  την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Ρ.,  που φέτος, φιλοξενεί για πρώτη φορά παιδιά με Αναπηρία κι ευχαρίστησε από καρδιάς τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της σημαντικής αυτής δομή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κοινωνική δομή  συνιστά πρωτοπορία αφού ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ο μόνος Δήμος στην Κρήτη κι ένας από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που επεδίωξε, στο πλαίσιο της μέριμνας του για του συνανθρώπους με Αναπηρία,  και κατάφερε να δημιουργήσει Παιδικό Σταθμό για ΑμεΑ αλλά, κυρίως, να εμπνεύσει σιγουριά στους  γονείς των παιδιών με Αναπηρία να εμπιστευθούν μέρος της καθημερινότητας και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους στη Δομή και τα στελέχη της. 

 Οι ανταλλαγές ευχών, τα χαμόγελα και η αισιοδοξία  κυριάρχησαν και έγιναν εμφανή, παρά τη χρήση της υγειονομικής  μάσκας στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία