Κρήτη

Λασίθι

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στηρίζει το 13o Κρητολογικό Συνέδριο

dsc_0371.jpg

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 13ου Κρητολογικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021 στον Άγιο Νικόλαο, είχε σήμερα (7/7), ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Πρόκειται για την δεύτερη επικοινωνία του Δημάρχου με το συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που διοργανώνει το συνέδριο και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, που έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν οργανωτικές λεπτομέρειες, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της διοργάνωσης του μεγάλου επιστημονικού Forum, που φιλοξενείται μετά από 20 χρόνια και πάλι στον Άγιο Νικόλαο (Ελούντα 2001).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του  κ. Ζερβού,  “Στόχος του Δήμου, είναι να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο συνέδριο, μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Για το λόγο αυτό προτείναμε ως χώρους φιλοξενίας :το πολύκεντρο REX, το Επιμελητήριο, το Ειρηνοδικείο, την Δημοτική Πινακοθήκη και συμπληρωματικά εάν χρειαστεί  θα χρησιμοποιηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σχολείου της περιοχής.

Πρόκειται για ένα καταξιωμένο θεσμό, που ο Δήμος στηρίζει ουσιαστικά. Μάλιστα γίνεται σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει η καλοκαιρινή ένταση, σε χρόνο που η πόλη λειτουργεί κανονικά και με την βοήθεια των ξενοδόχων της περιοχής , θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή φιλοξενία επισκεπτών και συνέδρων “.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, θα συμμετέχουν 450 έως 550 σύνεδροι με 300 ως 350 ανακοινώσεις, προφορικές και ανακοινώσεις με τη μορφή posters, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την διευκόλυνση συνέδρων και κοινού που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τις εργασίες του Κρητολογικού Συνεδρίου.

Η επόμενη συνάντηση, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Κρητολογικού Συνεδρίου,αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Δήμο Φαιστού η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ - Ανησυχία για τα κρούσματα

κινητή μονάδα υγείας

Στο Δήμο Φαιστού μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου, Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την αναταραχή που προκλήθηκε στην περιοχή του από τα κρούσματα κορωνοϊού. Οι κάτοικοι ανησυχούν και κοινός τόπος της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα από τα επίσημα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα, δηλαδή το ζευγάρι των ηλικιωμένων και τους δύο αντιδημάρχους, και ζητούν να υποβληθούν σε τεστ.

Η κατάσταση οδήγησε στην απόφαση για την παρουσία σήμερα στις Μοίρες της Κινητής Μονάδας. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Ήδη πάντως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη Δημοτική Αρχή, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ο περιορισμός εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια ώρα το δημαρχείο θα είναι κλειστό, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο ένας αντιδήμαρχος ήταν θετικός, έγινε απολύμανση στους χώρους αλλά και εξωτερικά