Κρήτη

Λασίθι

ΝΟΔΕ Λασιθίου: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

ΤΕΙ Ιεράπετρας

Σκληρή ανακοίνωση, με φόντο την κατάρτηση του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμιση του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σχετικά με την κατάργηση πλέον μετά το 2018, του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμιση του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα.
Αλήθεια, πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει ο λαός του Λασιθίου.
Αλήθεια, για πόσο ακόμα νομίζουν ότι μπορούν να μας παρουσιάζουν το άσπρο,  μαύρο.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλλον ξεχνάτε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνάτε αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση σας νομοθετεί, η κυβέρνηση σας αποφασίζει. Αντί τώρα να κλαίτε υποκριτικά όταν τα γεγονότα είναι τετελεσμένα, ας πιέζατε εγκαίρως τα κέντρα αποφάσεων της κυβέρνησης σας ώστε να είχατε προλάβει την δυσμενή αυτή εξέλιξη για την πόλη της Ιεράπετρας. Αυτό ακριβώς έκαναν οι εκπρόσωποι των νομών τους,  για τα 9 τμήματα των ΤΕΙ που επανήλθαν στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ήταν να κλείσουν το 2018. Και αν εσείς δεν είχατε την δυνατότητα αυτής της παρέμβασης, ας την έκανε ο Γεραπετρίτης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει.
Αντί λοιπόν να κάνατε το αυτονόητο, σήμερα καλείτε υποκριτικά το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση αυτή. 
Δυστυχώς για εσάς δεν τρώμε σανό. Αν και με τις πράξεις σας δείχνετε να νομίζετε το αντίθετο.
Φτάνει πια η κοροϊδία, φτάνει πια η υποκρισία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ