Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: "Μπλόκο" στις ανεμογεννήτριες από κατοίκους

ανεμογεννήτριες κρήτη

"Μπλόκο" έστησαν σήμερα στην Παχειά Άμμο, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά ανεμογεννητριών για την δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή "Ισθμός".

Τα μηχανήματα έφτασαν εδώ και μέρες με πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου και φορτώθηκαν σε οχήματα προκειμένου να μεταφερθούν για εγκατάσταση, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση, καθώς υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας όσο και από το τοπικό συμβούλιο.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν προσφυγή στο υπουργείο Πολιτισμού, καταγγέλλοντας πως οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν σε απόσταση αναπνοής από γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα έχουν οπτική επαφή με άλλες θέσεις όπως ο λόφος «της Αφροδίτης το Κεφάλι», που απέχει 200 μέτρα, ή το φρούριο της Καζάρμας, που βρίσκεται στον απέναντι λόφο.

 

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.