Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Δεν πέρασε η πρόταση για ψήφισμα κατά της Τουρκίας που διεκδικεί ...τη μισή Κρήτη

ιεράπετρα

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, για την στάση που τήρησε η πλειοψηφία στην πρόταση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι και με την οποία ζητούσαν την έκδοση ψηφίσματος (μετά από συζήτηση), με το οποίο το Σώμα θα καταδίκαζε την τουρκική προκλητικότητα και κυρίως τις παράλογες διεκδικήσεις με φόντο και την Κρήτη.

Τι κι αν ο Ερντογάν θέλει τη ...μισή Κρήτη, τι κι αν η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στα ύψη, βάζοντας στο "κάδρο" και το νησί μας; Η πρόταση απορρίφθηκε καθώς η πλειοψηφία έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος...

Αλήθεια, η Περιφέρεια και οι υπόλοιποι δήμοι της Κρήτης, γιατί δεν παίρνουν θέση στο θέμα; Γιατί σιωπούν, απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα;

Μπορεί το ψήφισμα ενός Περιφερειακού ή ενός Δημοτικού Συμβουλίου να είναι μια πράξη συμβολική, ωστόσο εκφράζει τη βούληση των αιρετών, των εκλεγμένων δηλαδή από το λαό συμπολιτών μας, να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε επιβουλή. Εκτός κι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν - ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν - την κρισιμότητα των καιρών...

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έχασε τη ζωή του μέσα στη θάλασσα

λιμενικο.jpg

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για έναν 50χρονο άνδρα  στη Ντία ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του.

Ο 50χρονος Γερμανός, κατά πληροφορίες του ekriti.gr έκανε βόλτα αναψυχής με ιστιοφόρο σκάφος όταν ξαφνικά βούτηξε στη θάλασσα με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο κατέπλευσαν άμεσα δύο σκάφη από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φουσκωτών Σκαφών για να τον ανασύρουν ωστόσο για τον άτυχο άνδρα ήταν αργά καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το Λιμενικό, με το πλωτό σκάφος ΠΛΣ119, ανέλαβε τη μεταφορά της σορού του πίσω στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη μαρίνα του λιμανιού από όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.