Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Δεν πέρασε η πρόταση για ψήφισμα κατά της Τουρκίας που διεκδικεί ...τη μισή Κρήτη

ιεράπετρα

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, για την στάση που τήρησε η πλειοψηφία στην πρόταση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι και με την οποία ζητούσαν την έκδοση ψηφίσματος (μετά από συζήτηση), με το οποίο το Σώμα θα καταδίκαζε την τουρκική προκλητικότητα και κυρίως τις παράλογες διεκδικήσεις με φόντο και την Κρήτη.

Τι κι αν ο Ερντογάν θέλει τη ...μισή Κρήτη, τι κι αν η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στα ύψη, βάζοντας στο "κάδρο" και το νησί μας; Η πρόταση απορρίφθηκε καθώς η πλειοψηφία έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος...

Αλήθεια, η Περιφέρεια και οι υπόλοιποι δήμοι της Κρήτης, γιατί δεν παίρνουν θέση στο θέμα; Γιατί σιωπούν, απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα;

Μπορεί το ψήφισμα ενός Περιφερειακού ή ενός Δημοτικού Συμβουλίου να είναι μια πράξη συμβολική, ωστόσο εκφράζει τη βούληση των αιρετών, των εκλεγμένων δηλαδή από το λαό συμπολιτών μας, να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε επιβουλή. Εκτός κι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν - ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν - την κρισιμότητα των καιρών...

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».