Κρήτη

Ηράκλειο

Βρέθηκε λύση για τις εργαζόμενες στο "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Φαιστού

βοηθεια στο σπιτι

Την Τρίτη 16/05/17 έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού η προγραμματισμένη συνάντηση, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Αρμουτάκη Γιώργου, του Προέδρου του ΕΚΗ Βοργιά Στέλιου, του Αντιπροέδρου του ΕΚΗ  Καλαϊτζάκη Νίκου, της προέδρου και της Γραμματέα του Δ.Σ του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης καθώς και εργαζομένων στις δομές « Βοήθεια στο σπίτι ». Παρούσες  στη συνάντηση ήταν και οι 12 εργαζόμενες του Βοήθεια Στο Σπίτι Τυμπακίου και Ζαρού που εκτός από την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους ήδη 8 μηνών αντιμετωπίζουν , σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε.ΕΤ.Α.Α ως το τέλος του Μαΐου  και την απειλή της απόλυσης.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρο Ηρακλείου αναφέρεται ότι:

Στη συνάντηση συζητήθηκε το μείζον σημασίας θέμα, που αφορά τη  συνέχιση της λειτουργίας των παραπάνω δομών καθώς και η εξόφληση των δεδουλευμένων, έχοντας υπόψη μας το κοινωνικό έργο που επιτελούν καθημερινά σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Η στέρηση του συγκεκριμένου υποστηρικτικού δικτύου θα αφήσει στη δίνει της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών, καθώς  και έρμαια  των δεινών τους όλους τους ευπαθή ωφελούμενους.

καθαριοτητα

καθαριοτητα, by gpapadakis

Από πλευράς τόσο του Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου,  όσο και του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης (Σύλλογος του Βοήθεια Στο Σπίτι) έγινε κατανοητό ότι σε καμιά περίπτωση δε θα επιτραπεί να απολυθούν οι εργαζόμενες και να σταματήσουν να προσφέρουν τις τόσο σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες στους Δημότες του εν λόγω Δήμου.

καθαριοτητα

καθαριοτητα, by gpapadakis

Κατόπιν πιέσεων του ΕΚΗ και του σωματείου εργαζομένων για την αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας των δομών, υπήρξε διαβεβαίωση και η προφορική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Σε επικοινωνία του Συλλόγου την επόμενη ημέρα με στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. υπήρξε η διαβεβαίωση ότι βρέθηκε λύση ώστε και οι εργαζόμενες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τα προγράμματα να  συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής