Κρήτη

Ηράκλειο

Super market Χαλκιαδάκης: Υποστηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο του “The Tipping Point” σε σχολεία

tipping_point_xalkiadakis_halkiadakis2.png

Επεκτείνοντας τη συνεργασία των περασμένων 2 σχολικών ετών, όπου στελέχη της ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. συνέβαλαν ως μέντορες στο πρόγραμμα του The Tipping Point, η εταιρεία φέτος προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές του Γενικού Λυκείου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης να ενημερωθούν για επαγγέλματα και σπουδές, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και το χρόνο, οι μαθητές του ΓΕΛ Χερσονήσου έχουν την ευκαιρία να:

  • συνδεθούν με την αγορά εργασίας,
  • ενημερωθούν για επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν ή μπορεί να μη γνώριζαν,
  • διευρύνουν τους ορίζοντές τους, πέρα από τα στερεότυπα της τοπικής κοινωνίας,

“συναντώντας” μέσω live ομαδικών συνεδριών (τηλεδιασκέψεις) επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση ομάδας μαθητών του Γενικού Λυκείου  Χερσονήσου με ειδικό σε θέματα Οικονομικών.
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση ομάδας μαθητών του Γενικού Λυκείου Χερσονήσου με ειδικό σε θέματα Οικονομικών.

Η κα. Μαρκαντωνάκη, Υποδιευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο ΓΕΛ Χερσονήσου αναφέρει:

“Το πρόγραμμα Tipping Point και οι συνεργάτες του παρέχουν συνεχή συμβουλευτική και τεχνική στήριξη στους μαθητές μας βοηθώντας τους να ξεφύγουν από τα στενά μαθησιακά πλαίσια και τις συνθήκες απομόνωσης που υπάρχουν τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Οι μαθητές είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την ενημέρωση που λαμβάνουν από τους άψογα καταρτισμένους μέντορες και συνεχίζουν να εκδηλώνουν έντονα το ενδιαφέρον τους τόσο για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού όσο και για θέματα που αφορούν τις προοπτικές τους για το μέλλον.”

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ, καθώς στελέχη και μέλη του δικτύου παραγωγών της εταιρείας συνεχίζουν να συμβάλλουν ως μέντορες, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Κρήτη να γνωρίσουν την ειδικότητα και το αντικείμενό τους, μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες, και να εμπνευστούν από τα πραγματικά παραδείγματα ανθρώπων που πετυχαίνουν στον τόπο τους.

Λίγα λόγια για το The Tipping Point:

Το TTP έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές, σε νησιά, σε απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας, σε προάστια των μεγάλων πόλεων, διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις από ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες του διπλανού νησιού, μέχρι αθλητές και μηχανικούς της NASA.

Δείτε περισσότερα για το έργο του The Tipping Point εδώ:

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου