Κρήτη

Ηράκλειο

Στο συλλαλητηρήριο του ΠΑΜΕ οι Οικοδόμοι του Ηρακλείου

οικοδομοι

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας θα συμμετέχουν οι Οικοδόμοι του Ηρακλείου, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση.
Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των κατασκευαστών και όλων αυτών που ζουν από το δικό μας ιδρώτα, συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση, έτσι ώστε να μπορέσουν να μεγαλώνουν τα κέρδη τους πάνω στη δική μας φτώχεια.
Τα όποια παζάρια γίνονται είναι για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πιο ενισχυμένα από τα άλλα. Σ’ αυτό που συμφωνούν πλήρως είναι μόνο σε ό,τι αφορά το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων. Δεν πέφτουμε στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί της μηχανισμοί, που θέλουν «το αρνί να παρακαλάει να έρθει το Πάσχα». Δηλαδή να κλείσει η αξιολόγηση, για να «ανοίξουν οι δουλειές», όπως λένε κι οι εργολάβοι, για να «φάμε όλοι γλυκό ψωμί».
Μας κοροϊδεύουν, η όποια ανάπτυξη έρθει, θα πατάει στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει κι η σημερινή, δηλαδή με μεροκάματα πείνας, με βαριά φορολογία στις πλάτες των εργατών και συντάξεις στη μορφή επιδόματος από τη μια και με περισσότερες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.
Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον «υποκατώτο» μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Κάνοντας την δικιά μας αξιολόγηση όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, απευθύνουμε κάλεσμα για να συμμετέχουμε μαχητικά – δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Δεν περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν σωτήρες. 
Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, οργανωμένα, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των αφεντικών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

'Ελεγχοι

Σαρωτικοί ήταν και χθες οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της δασποράς του κορωνοϊού.

Έγιναν 2.035 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 105 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 76 πρόστιμα εκ των οποίων 11 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 50 στο Ηράκλειο, 7 στο Λασίθι και 1 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 29 πρόστιμα, εκ των οποίων 11 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο, 6 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι και 6 επί του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Περίπου 7.000 οι εμβολιασμοί στο νησί (φωτογραφίες)

Ντουμπάι - κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα - Τέλος τα πάρτι

Αποφασισμένοι Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης: Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση