Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

dimarhos_-_koinoniko_farmakeio_f1.jpg

Τον καινούργιο χώρο όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φαρμακείου σχετικά με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος  για τις υπηρεσίες της δομής, καθώς και για τον αριθμό των σταθερών ωφελουμένων που πλησιάζει τους 100 μηνιαίως.
 

Όπως δήλωσε σχετικά: «Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο, και με ίδια έσοδα, έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες που χρειάζονται την βοήθειά μας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου εντάσσεται στην ίδια λογική και αποτελεί μια ακόμη  δομή που ιδρύσαμε,  η οποία προσφέρει ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Υπενθυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου  είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Λειτουργεί από το 2017 ενώ στις αρχές του 2019 μετακόμισε στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδών  Κυδωνίας και Μινωταύρου
Οι ώρες που εξυπηρετεί το κοινό είναι 08.30 – 14.00 (καθημερινές).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο: 2810-289874.
 
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»