Κρήτη

Ηράκλειο

Σημαντική εξέλιξη: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις του Κτηματολογίου σε περιοχές του Ηρακλείου

Φωτό αρχείου

Την έναρξη της κτηματογράφησης σε περιοχές του νομού Ηρακλείου που μέχρι σήμερα ήταν εκτός στις αρχές του 2021 ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Στέφανος Κοτσώλης.

Ο κ. Κοτσώλης ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ότι οι σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους είναι έτοιμες και αναμένεται η οριστικοποίηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Συγκεκριμένα και με βάση τα όσα είπε ο κ.Κοτσώλης η κτηματογράφηση θα ξεκινήσει σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου (πρώην δήμων που συνενώθηκαν με το Ηράκλειο όπως η Νέα Αλικαρνασσός Βούτες, Άγιος Μύρωνας,Προφήτης Ηλίας,Αυγενική,Βενεράτο κ.α, στο Δήμο Χερσονήσου και Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο Γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου επεσήμανε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες είναι σημαντικό να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους για να την κατοχυρώσουν ενώ αναφορικά με τα πρόστιμα τόνισε ότι αναμένεται υπουργική απόφαση για το πάγωμά τους μέχρι τέλος του έτους.

Ο κ.Κοτσώλης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το πάγωμα των προστίμων έως το τέλος του 2020 (να θυμίσουμε ότι θα ξεκινούσε η ενεργοποίησή τους τον Οκτώβριο).

Με το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί από την επόμενη χρονιά, τα νέα πρόστιμα θα υπολογίζονται με βάση την αξία του ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης που θα καθυστερήσει τρία χρόνια να υποβάλει δήλωση θα πληρώσει περισσότερα από έναν άλλον που θα καθυστερήσει τρεις μήνες.

Η αξία των ακινήτων θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο δεν θα μπορούν να την αξιοποιήσουν.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου