Κρήτη

Ηράκλειο

Σε επιφυλακή ο Δήμος Μαλεβιζίου - Αναγγελία στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή

Δήμος Μαλεβιζίου

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου,  στο πλαίσιο της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη. Επί ποδός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, αλλά και ιδιώτες εθελοντές, προκειμένου να συνδράμουν όπου είναι απαραίτητο, με το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Πετούση. Σε εγρήγορση βρίσκονται και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ υπό το συντονισμό του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Τασου Λιαδάκη και Γιάννη Βάμβουκα αντίστοιχα.

Με τα ποσοστά βροχής να είναι ιδιαίτερα υψηλά και στο Μαλεβίζι, από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας προχώρησε σε επιτόπιες επισκέψεις σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους. Μαζί του βρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης.

Την ίδια στιγμή με μέριμνα του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Μιχάλη Αλμπαντάκη, η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου προχώρησε σε αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ, σχετικά με τις ζημιές στην παραγωγή. Έτσι, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται νωρίς αύριο το πρωί στο Μαλεβίζι προκειμένου, σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου, να προχωρήσει σε αυτοψία και να εκτιμήσει το εύρος της ζημιάς. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ελαιοπαραγωγή και τα εσπεριδοειδή, κυρίως στις περιοχές της Ρογδιάς, του Μαράθου και του Φόδελε.  

Με την κακοκαιρία στην Κρήτη να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου συστήνει στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Η γυναίκα που γέννησε ενώ είναι θετική και οι 16 που "παλεύουν" στη ΜΕΘ

κορωνοϊός

Ένας ακόμα τοκετός με τη μητέρα να έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό έγνε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μητέρα και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους. Ο τοκετός έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και ελάχιστα 24ωρα πριν έγινε γνωστό ότι η μέλλουσα μητέρα είναι θετική.

Όπως λέει στο ekriti ο κ. Χαλκιαδάκης, η γναίκα από τη Συρία θα πάρει σύντομα εξιτήριο προκειμένπυ στη συνέχεια να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό καθώς δεν κρίνεται σκόπιμη η νοσηλεία της στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άλλες δύο γυναίκες που είχαν βεθεί θετικές στον κορωνοϊό, έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. 

Η "εικόνα" των ασθενών με covid στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα και όπως δηλώνει ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, στην κλινική covid - 19 του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ 11 εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική covid και 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη - κορωνοϊός: Κάθε μέρα και περισσότεροι στη ΜΕΘ - Σε εφαρμογή το Plan b στο ΠΑΓΝΗ

Ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό