Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Νίκος Ηγουμενίδης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

νίκος ηγουμενίδης

Την πραγματική αντίθεση και διαφορά της σημερινής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία μέσα από τη διαφορετική αντίληψη του όρου «ανάπτυξη» ανέδειξε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.  

Για τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού εξήγησε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της δίκαιης κατανομής και της διασποράς των ωφελειών σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, με άξονα την έξοδο της οικονομίας από την κρίση και με ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Συγκεκριμένα κατά τη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη στενά δεμένη με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με την ανάδειξη της κοινωνικής δυναμικής αλλά και με την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την εκβιομηχάνιση της χώρας. Αντίθετα, για τη ΝΔ σημείωσε ότι ο όρος «ανάπτυξη» σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό: «Η ΝΔ βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται μέσα και πάνω στα ερείπια της κοινωνικής καταστροφής που δημιούργησε η πολιτική της, ως μαγνήτη επενδύσεων μέσα από φτηνό εργατικό δυναμικό, έτσι όπως εξασφαλίζεται, είτε από τους χαμηλούς μισθούς, είτε από τη στρατιά των ανέργων».

Ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μιλώντας για τις θετικές πλευρές του νομοσχεδίου, έδωσε έμφαση στην ένταξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις επιλέξιμες μορφές επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιπτώσεις που «οι εργοδότες βάζουν λουκέτο, επειδή όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, δεν βγαίνουν και οι εργαζόμενοι θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση, συνεχίζοντας τη λειτουργία της όποιας επιχείρησης».

Ειδικότερα, για τη διάσταση της κοινωνικής οικονομίας τόνισε: «Οφείλουμε να εξετάσουμε σοβαρά και να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία εντάσσοντάς την στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που ειδικά σε συνθήκες κρίσης μπορεί να γεννήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή, η οποία είναι ένα μη μετρήσιμο, αλλά κατά τη γνώμη μου, ανεκτίμητης αξίας μέγεθος».

Σχετικά με τη γραφειοκρατία, σημείωσε ότι είναι θετικό ότι με το παρόν νομοσχέδιο ανοίγεται «ένα μέτωπο με τη γραφειοκρατία και σαφώς στην κατεύθυνση αυτή είναι και η θέση μας σε μια μέρα να μπορεί να ιδρύεται και σε τρεις ημέρες να λειτουργεί μια επιχείρηση».

Κλείνοντας τη τοποθέτηση του, έδωσε το στίγμα της παρούσας συγκυρίας λέγοντας ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, δεν θα έλεγα, ότι απογειώνουν την ελληνική οικονομία, απλώς μας ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας, που επιτρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία, η κοινωνία και η χώρα».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

ξύλο

Μία θέση πάρκινγκ προκάλεσε αιματηρό επεισόδιο στη μέση του δρόμου σε περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, χθες νωρίς το απόγευμα.

Οπως έγραψε το ekriti στην αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς δύο άνδρες συνεπλάκησαν άγρια. Πρόκειται για δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, 44 και 40 ετών, οι οποίοι μάλιστα ζουν στην ίδια πολυκατοικία.

Η συμπλοκή προκλήθηκε... για μία θέση πάρκινγκ στη γειτονιά, την οποία διεκδικούσαν και οι δύο, και πολύ γρήγορα οι ύβρεις και οι απειλές, οδήγησαν σε ξύλο.

Μάλιστα ο 40χρονος φέρεται να χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι τον 44χρονο, ο οποίος είχε και αυτός σιδηρολοστό, αλλά ...δεν πρόλαβε να χρησμιμοοιήσει.

Και οι δύο συνελήφθησαν και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

Κρήτη: Κατέληξε 62χρονος από επιπλοκές του κορωνοϊού - Δεν είχε εμβολιαστεί

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διώξεις σε τρία νέα πρόσωπα

ESPA BANNER