Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσός: Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση των Θαλασσινών

υπογραφή σύμβασης

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων βορείου τμήματος  Π.Ε17 περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, έχει τελικό ποσό σύμβασης  602.417,12 ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 12 μήνες  από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε  ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την όψη μίας ολόκληρης περιοχής και θα της δώσει νέα ζωή. Η περιοχή των Θαλασσινών, με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα θα αποκτήσει έναν όμορφα διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο που θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Ηρακλειώτες τη δυνατότητα ενός περιπάτου δίπλα στη θάλασσα, της γυμναστικής αλλά και της κοινωνικής συναναστροφής σε ένα καλαίσθητο χώρο».

Η σύμβαση αυτή αφορά στην έκταση 4.373 τ.μ. που βρίσκεται  στην περιοχή των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού (βόρειο τμήμα της πολεοδομικής ενότητας ΠΕ17) που συνορεύει με την χερσαία ζώνη του Λιμένος Ηρακλείου και το εμπορικό λιμάνι καθώς και με κατοικίες της περιοχής.
Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του αστικού τοπίου της περιοχής δημιουργώντας ένα χώρο πρασίνου που θα αναβαθμίσει το μικροκλίμα ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου, γυμναστικής και συνάθροισης κοινού. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία θεματικών χώρων πρασίνου με βλάστηση ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, φύτευση με πληθώρα δέντρων ανθεκτικών στο παραθαλάσσιο κλίμα, χώρο υπαίθριας έκθεσης γλυπτών, χώρο άθλησης, διαμόρφωση χώρων στάσης και περιπάτου σε όλη την περιοχή και τέλος θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος αλλά και χώρος στάθμευσης ποδηλάτων. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία εξέδρας από σκυρόδεμα κυματοειδούς μορφής, πεζόδρομος αλλά και η κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ θα τοποθετηθεί και αστικός εξοπλισμός. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε τους λουόμενους - Προσοχή και στα αγγελόψαρα (Φωτό)

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

Κρήτη: 11 χρόνια από το θάνατο του Ταξίαρχου Γιώργου Βασιλάκη

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκλεψαν τάματα από εκκλησία

εκκλησία

"Φτερά" έκαναν από το γραφείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό, κοσμήματα αξίας, τα οποία είχαν πάει ως "τάμα" πιστοί από τη γύρω περιοχή και όχι μόνο!

Όπως αναφέρουν τα "Νέα της Πάνω Ρίζας", τα κοσμήματα ήταν φυλαγμένα στο γραφείο της εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται εντός της αυλής της εκκλησίας, δίπλα ακριβώς από το Ναό.

Σύμφωνα με τον πατέρα Λέανδρο Σταματάκη, η διάρρηξη πραγματοποιηθηκε κατά πασα πιθανότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η πόρτα παραβιάστηκε με μεγάλο αντικείμενο, ίσως με λοστό.

Όπως ανέφερε ο πατήρ Λέανδρος, η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρόκειται για τάματα πόνου, τα οποία κατά καιρους οι πιστοί πήγαιναν στην εκκλησία.

Ήδη έχει γίνει κατάθεση στην αστυνομία, ενώ διερευνώνται κινήσεις από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στον Ναό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανθρωποκτονία ή αυτοχειρία; Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του άνδρα μέσα στο βαρέλι

Ηράκλειο: Περιπέτεια για επτά επιβάτες ιστιοφόρου

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας