Κρήτη

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε τους λουόμενους - Προσοχή και στα λεοντόψαρα (Φωτό)

φωτο αρχειου

Ανησυχία στους λουόμενους σε πολλές παραλίες της Κρήτης από την εμφάνιση λαγόψαρων που δεν περιορίζονται μόνο στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και σε σημεία κοντά στις ακτές.

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες με ακροατές του Ράδιο Κρήτη και αναγνώστες του ekriti.gr να αναφέρουν ότι έχουν δει λαγόψαρα και μάλιστα μεγάλου μεγέθους να πλέουν στις ακτές.

Ένα λαγόψαρο - γίγας έκανε την εμφάνισή  του και στο Μύρτος της Ιεράπετρας με τον αναγνώστην του ekriti να το φωτογραφίζει με το μέγεθός του να εντυπωσιάζει αλλά και να φοβίζει.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι τουλάχιστον 10 κιλά και για να δείξει ο λουόμενος το μέγεθός του το φωτογράφισε δίπλα σε ένα βατραχοπέδιλο 44 νούμερο!

Το λαγόψαρο γίγας στο Μύρτος Ιεράπετρας
Το λαγόψαρο γίγας στο Μύρτος Ιεράπετρας

Τα λαγόψαρα κάνουν ζημιά

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο γνωστός δύτης Μανόλης Βουτσαλάς (Μπλομπλός) είπε ότι είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο η εμφάνιση λαγόψαρων κοντά στις ακτές αλλά δεν πρέπει να ανησυχούν οι λουόμενοι.

Το ψάρι αυτό, είπε, που έχει κατακτήσει και τη θάλασσα στην Κρήτη από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά και νότια, κάνει μεγάλη ζημιά στους αλιείς και για να εξολοθρευτεί πρέπει να επιδοτηθούν οι ψαράδες και να το αλιεύουν.Το λαγόψαρο είπε έχει εξαφανίζει τα χταπόδια.

Το τεράστιο λαγόψαρο
Το τεράστιο λαγόψαρο

Προσοχή στα λεοντόψαρα

Παράλληλα είπε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα και στον πληθυσμό των λεοντόψαρων. Σε πολλά σημεία είναι κρυμμένα και αν τσιμπήσουν άνθρωπο μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς τα αγκάθια τους έχουν τοξικότητα.Πρέπει άμεσα ανέφερε ο κ.Βουτσαλάς να ρίξουν πάνω στο σημείο του τσιμπήματος καυτό νερό για να μην προχωρήσει το δηλητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

Κορωνοϊός - Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κρούσματα και ινδικής μετάλλαξης στο νησί

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς προσωπικό οι μικροί Δήμοι λόγω κινητικότητας - Το παράδειγμα της Βιάννου

εργαζομενοι

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί κυρίως δήμοι εξαιτίας της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βιάννου κ.Μηνά Σταυρακάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Αναφερόμενος στις μεταθέσεις που ζητούν μετά από ένα εύλογο διάστημα οι εργαζόμενοι σε ένα δήμο μετά την πρόσληψή τους είπε ότι από τη στιγμή που το επιτρέπει ο νόμος κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον δικό του Δήμο στον οποίο το οργανόγραμμα προ οικονομικής κρίσης προέβλεπε 69 άτομα προσωπικό με τα μνημόνια και την απαγόρευση προσλήψεων ο αριθμός αυτός έπεσε στους 45 και με την κινητικότητα έχουν μείνει μόλις 29 άτομα.

Όμως αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Δήμαρχο όλο το προσωπικό του Δήμου ανέρχεται σε 16 άτομα εξαιτίας της πανδημίας, τις άδειες ειδικού σκοπού κλπ γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία του δήμου και κατ επέκταση την εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Την ίδια ώρα προστίθενται και νέες αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς επιπλέον προσωπικό και πόρους και όλα γίνονται με την προσθήκη συμβασιούχων είτε από τον ΟΑΕΔ είτε με 8μηνες συμβάσεις που σημαίνει ότι πάλι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα” επεσήμανε ο κ. Σταυρακάκης

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Βιάννου αποτελείται από 16 τοπικές κοινότητες και 6 οικισμούς.

Το ζήτημα της κινητικότητας των υπαλλήλων προκαλεί πονοκέφαλο στην Τοπική αυτοδιοίκηση καθώς οικονομικές υπηρεσίες, Δημοτολόγια και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, είναι ορισμένα μόνο από τα δεκάδες τμήματα των δήμων που κινδυνεύουν να αδειάσουν και να αποδυναμωθούν πλήρως

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Ζεστό" χρήμα στους ελαιοπαραγωγούς για τις ζημιές από τον καύσωνα και τον παγετό

Σεισμός: Ζημιές σε 100 κτίρια του Δήμου Μινώα - Στο Αρκαλοχώρι ο Ευθύμιος Λέκκας (φωτο)