Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρητικά παραδοσιακά καλιτσούνια ψημένα στον ξυλόφουρνο (φωτο)

Image
καλιτσούνια ξυλόφουρνος 11
 clock 12:23 | 15/04/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Κάθε χρόνο στην περιοχή Σχοινιάς Μονοφατσίου, το Πάσχα αποκτά ιδιαίτερη γεύση με τα τοπικά καλιστουνάκια, που φτιάχνουν με μαετριά τέτοιες μέρες οι νοικοκυρές. Είναι μια γνωστή διαδικασία που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καλιτσουνάκια της Κρήτης, γιατί αυτά ψήνονται στο ζεστό παραδοσιακό ξηλόφουρνο. Έτσι αφού φτιαχτεί η ζύμη, τα γεμίζουν με μυζήθρα, τα αφήνουν να ανέβουν κάτω από την ζεστή κουβέρτα....και μετά όλα μαζί παίρνουν τον δρόμο για τον ξυλόφουρνο. 
 

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 3

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 3, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 10

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 10, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 2

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 2, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 1

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 1, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 8

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 8, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 5

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 5, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 6

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 6, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 4

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 4, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 7

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 7, by mpeka

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 9

καλιτσούνια ξυλόφουρνος 9, by mpeka

Εκεί τα περιμένει ο πατέρας της οικογένειας... τα τσεκάρει αν έχουν σουσάμι από πάνω και τα σπρώχνει έτσι όπως είναι τοποθετημένα στο ταψί μέσα στον φούρνο για μερικά λεπτά της ώρας. Μοσχομυρίζουν την αυλή, την γειτονιά και όλο το σπίτι...σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς μόνο σε ένα..και αν έχεις και ρακί ακόμη καλύτερα, είναι για την πρώτη Ανάσταση, ο τέλειος συνδυασμός.

Καλή Ανάσταση και Καλό  Πάσχα

Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Μανώλη Αφραθιανάκη!
Επιμέλεια - Μάρα Μπέκα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis