Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές το Τουριστικό καταφύγιο στον Τσούτσουρα

Βασίλης Κεγκέρογλου

Με ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσες ενέργειες για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές το Τουριστικό καταφύγιο στον Τσούτσουρα .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Το Τουριστικό καταφύγιο του Τσούτσουρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, εξαιτίας κυρίως των προσαμμώσεων αλλά και των βλαβών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για «αφανισμό» του Λιμανιού ενώ ζητούν να ολοκληρωθούν τα έργα ώστε να αντιμετωπιστεί η προσάμμωση και να μπορούν να εξυπηρετηθούν τουριστικά σκάφη, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες που διαθέτουν σκάφος.

Ιδιαίτερα οι ντόπιοι αλιείς βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, αφού με δυσχέρεια και υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους στο τόπο τους.

Επειδή τα προβλήματα είναι γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

Επειδή πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η προσάμμωση αλλά και να ολοκληρωθεί η β’ φάση του έργου για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την άρτια λειτουργία του καταφυγίου

επειδή οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι νιώθουν οργή και αγανάκτηση για την αδράνεια της πολιτείας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και

επειδή η διαχείριση του καταφύγιου δεν έχει ανατεθεί σε τοπικό ή Περιφερειακό φορέα, παρά τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1) Προτίθεστε να ανταποκριθείτε στο αίτημα των τοπικών φορέων για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Τουριστικού καταφύγιου στον Τσούτσουρα;

2) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να αναθέσετε το έργο της εκβάθυνσης και της αντιμετώπισης της προσάμμωσης;

3) Προτίθεστε να επικαιροποιήσετε την μελέτη και να εντάξετε την κατασκευή της β’ φάσης του τουριστικού καταφυγίου;

4) Αν όχι, προτίθεστε να παραχωρήσετε το Τουριστικό καταφύγιο Τσούτσουρα ή έστω τη χρήση του στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί και να αξιοποιηθεί και με ποια διαδικασία;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θρήνος για τον 40χρονο κτηνοτρόφο - Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Κρήτη: Πέθανε στο νοσοκομείο ο δολοφόνος της Σταυρούλας

Κρήτη: 31 νεκροί στην άσφαλτο σε 8 μήνες - Δραματικά στοιχεία για τα τροχαία

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER