Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Δικαιώθηκε η στάση του ΚΙΝΑΛ για τα αναδρομικά

Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ.Β.Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αρθούν οι επιπτώσεις από την καταχρηστική πρακτική που εφαρμόστηκε από το Υπουργείο στις 200.000 υποθέσεις με τα αναδρομικά.

Το Κίνημα Αλλαγής στις 19 Δεκ 2019 με ανακοίνωση του είχε αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γιατί δεν υπήρχαν ξεκάθαροι κανόνες από την πλευρά της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο και θα υλοποιηθούν δικαστικές αποφάσεις και θα επιστραφούν αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους αλλά και  για τον τρόπο με τον οποίο στη συνέχεια ενήργησε προκειμένου να εισπράξει φόρο το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το 2013 καταβλήθηκαν αναδρομικά που αφορούσαν το 2010, 2011 και 2012. Θα έπρεπε προφανώς και λογικό ήταν να κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα αναδρομικά στα χρόνια 2010, 2011 και 2012 και βεβαίως λόγω του ότι υπαιτιότητα του Υπουργείου, της Πολιτείας ήταν αυτή η μεταχρονολογημένη καταβολή δικαιούμενων, να διευκολύνει και τη φορολόγησή τους, χωρίς βεβαίως πρόστιμα, προσαυξήσεις, ποινές κλπ.

Αντί αυτών, όπως είχε επισημάνει σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του το Κίνημα Αλλαγής στις 14-02-2020 το Υπουργείο Οικονομικών και η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε αυθαίρετα  σε τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογούμενων, χωρίς τη δική τους υπογραφή και χωρίς τη δική τους γνώση. Δηλαδή ένα πρωί οι φορολογούμενοι συνταξιούχοι που πήραν αναδρομικά, βρέθηκαν προ εκπλήξεως, γιατί είδαν να τους καταλογίζονται επιπλέον φόροι, πρόστιμα, προσαυξήσεις  με βάση μια τροποποιητική δήλωση, την οποία δεν είχαν υποβάλει ποτέ.

Με την επίκαιρη ερώτηση του, που συζητήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ.Κεγκέρογλου, ζήτησε να ανατραπούν και να ακυρωθούν όλες οι παράτυπες διαδικασίες που έχουν γίνει, να διαγραφούν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα κ.λπ., να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά και με νόμιμο τρόπο τα ποσά, όπως πρέπει να φορολογηθούν και βεβαίως να γίνουν νέες εκκαθαρίσεις φόρων, με βάση αυτές τις νέες πράξεις που θα λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι ήδη έχουν καταβάλλει τα ποσά που τους καταλογίστηκαν.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ.Βεζυρόπυλος παραδέχθηκε ουσιαστικά, την ευθύνη της φορολογικής διοίκησης σε σχέση με τη «οίκοθεν» συμπληρωματική φορολόγηση των αναδρομικών χιλιάδων συνταξιούχων, όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής, παρότι προσπάθησε να το δικαιολογήσει.

Όμως είναι σημαντικό ότι το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα εισηγηθεί στη Βουλή.

Κρήτη

Λασίθι

Κατέληξε ο νεαρός που νοσηλευόταν στο Ηράκλειο - Δωρεά οργάνων αποφάσισαν οι γονείς του

εντατικη

Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο νεαρός μοτοσικλετιστής, ο οποίος νοσηλεύονταν από χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με βαρύτατα τραύματα.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, απόψε το βράδυ.

Δωρεά οργάνων από τους γονείς του

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον πόνο τους βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να ζήτησαν από τους γιατρούς να δοθούν τα όργανα του και να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους γιατρούς της ΜΕΘ, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιες επιστημονικές ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία.