Κρήτη

Ηράκλειο

Καύσωνας: Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ για τα προβλήματα στον κλιματισμό του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ )

Για προβλήματα στον κλιματισμό του νοσοκομείου, αλλά και στη λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος στα ΤΕΠ, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ, καταγγέλοντας " εγκληματικές ευθύνες που βαραίνουν κυβέρνηση - υπουργείο και τις διοίκησης του Νοσοκομείου που παρά τις διαχρονικές καταγγελίες και εκκλήσεις εργαζομένων, συνοδών και ασθενών για την αντικατάσταση παλιών μηχανημάτων πάντα προσέκρουε στη κρατική χρηματοδότηση".

Η αακοίνωση: 

"Τις τελευταίες ημέρες, που το κύμα καύσωνα ταλαιπωρεί όλη τη χώρα, ήρθε στην επιφάνεια ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα με τη μη λειτουργία του κλιματισμού. Πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί και η άλλη μια φορά βλάβη του ακτινολογικού μηχανήματος των ΤΕΠ και στα δεκάδες άλλα, που αντιμετωπίζουν ασθενείς και υγειονομικοί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού

Εν έτει 2021, σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων και θαλάμων ασθενών δεν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια δυσφορία σε ασθενείς και προσωπικό.Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα αφού τα δωμάτια που "βράζουν" αποτελούν πλέον χώρους ακατάλληλους έως επικίνδυνους για την υγεία των ασθενών. Μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες με τους συνωστισμένους θαλάμους κ γραφεία και τους ...οικιακούς ανεμιστήρες!

Η ανυπόφορη και απαράδεκτη αυτή κατάσταση, δεν αποτελεί μια "κακιά στιγμή" ούτε αναπόφευκτη συνέπεια του καύσωνα ως νέου "αόρατου εχθρού''.  Οι εγκληματικές ευθύνες βαραίνουν κυβέρνηση - υπουργείο και τις διοίκησης του Νοσοκομείου που παρά τις διαχρονικές καταγγελίες και εκκλήσεις εργαζομένων, συνοδών και ασθενών για την αντικατάσταση παλιών μηχανημάτων πάντα προσέκρουε στη κρατική χρηματοδότηση

Είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, της αντιμετώπισης της Υγείας ως κόστους, της επέκτασης των εργολάβων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Από τότε -ή μάλλον, από πολύ πιο πριν- τεχνικοί και σωματείο είχαμε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας και των απαρχαιωμένων υποδομών.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, προσθέτουν, την ώρα που φουντώνει η συζήτηση από κυβερνητικά στελέχη για ανάγκη περιορισμού των εξόδων, για τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν "αυτοτελείς και επικερδείς" επιχειρήσεις και την ολοένα πιο σφιχτή σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα που προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων και ακόμη μεγαλύτερη γενίκευση των εργολαβιών και των άλλων ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημοσίου συστήματος Υγείας που θα ανταποκρίνεται στην εποχή και τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε, μαζί με τους ασθενείς μας μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση των εργολαβιών και των λοιπών "ελαστικών" σχέσεων εργασίας, τερματισμό κάθε ιδιωτικής λειτουργίας στο χώρο της Υγείας, σύγχρονες και επαρκείς υποδομές σε όλες τις βαθμίδες Υγείας, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ."

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Χιλιάδες κυβικά από το φράγμα Αποσελέμη "ξεδιψούν" εν μέσω καύσωνα ολόκληρες περιοχές

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Κρήτη

Χανιά: Συνέδριο για τη διατήρηση των φυτών της Μεσογείου

αρωματικά φυτα

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται η 3η εβδομάδα για τη διατήρηση των φυτών της Μεσογείου με θέμα «Στρατηγικές διατήρησης φυτών: από την Επιστήμη στην Πράξη» σε υβριδική μορφή. Η 3η εβδομάδα διοργανώνεται από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (CIHEAM ΜΑΙΧ).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει παρουσία του καλεσμένου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου κ. Κώστα Καδή και του Έλληνα ομολόγου του κ. Σπήλιου Λιβανού.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές και νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη διατήρηση των φυτών των Μεσογειακών οικοσυστημάτων.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η 3η Εβδομάδα για τη διατήρηση Μεσογειακών Φυτών επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα που αφορούν τη διατήρηση των φυτών στην περιοχή της Μεσογείου. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τεχνογνωσία για τις σύγχρονες τεχνικές στα διάφορα πεδία της διατήρησης των φυτών και να δημιουργηθούν συνέργειες οι οποίες θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση των δικών τους έργων. Οι κύριες Θεματικές Ενότητες είναι: 1) Συστηματική ταξινόμηση, καταγραφές, εκτίμηση της Κατάστασης Διατήρησης 2) Σχεδιασμός των δράσεων διατήρησης και τεχνικές εκτός και εντός του φυσικού περιβάλλοντος (ex situ / in situ) 3) Δικτύωση, εκπαίδευση και επικοινωνία.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του CIHEAM ΜΑΙΧ, η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης), το δίκτυο τραπεζών σπόρων της Μεσογείου GENMEDA και η διεθνής οργάνωση CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund).

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και άλλοι.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Προβλέπεται περίπου 60 άτομα να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία και 60 άτομα εξ’αποστάσεως.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, το Συνεδριακό Κέντρο CIHEAM MAICH δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων του και έχει εναρμονίσει πλήρως τη λειτουργία του με τα ισχύοντα ειδικά πρωτόκολλα υγείας που έχουν εκπονηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εγκεκριμένα και νομοθετημένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα

http://www.medplantsweek.uicnmed.org/public_html/medplantsweek/en/3rd-mpcw/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έκρυβε την ηρωίνη στην παραλία του Παγκρητίου (φωτογραφίες)

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι μέχρι 6,5 κιλά στα δίχτυα των ψαράδων!

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση - Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης

 

ESPA BANNER