Κρήτη

Κρήτη: Χιλιάδες κυβικά από το φράγμα Αποσελέμη "ξεδιψούν" εν μέσω καύσωνα ολόκληρες περιοχές

Ικανοποίηση για την ποσότητα νερού στο Φράγμα Αποσελέμη

52.800 κυβικά το 24ωρο διαθέτει για την ύδρευση των περιοχών που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τώρα με τον καύσωνα ο ΟΑΚ από το φράγμα Αποσελέμη δηλ, Ηράκλειο,Χερσόνησος, Άγιος Νικόλαος.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής υδραυλικών έργων του Οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης που διαχειρίζεται το νερό του φράγματος κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, εξηγώντας ότι το φράγμα μπορεί να δώσει μέχρι 110.000 κυβικά την ημέρα.

Αυτή τη στιγμή οι ποσότητες νερού που βρίσκονται μέσα στο φράγμα, σύμφωνα με τον κ.Μαμαγκάκη φτάνουν τα 19.800.000 κυβικά και έχει 79% πληρότητα, ενώ μέχρι τον Απρίλιο ήταν γεμάτο από νερό υπερχειλίζοντας τις ποσότητες που δεν μπορούσε να κρατήσει.

Αυτές τις ημέρες η ΔΕΥΑΗ έχει ζητήσει επιπλέον κυβικά για την περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου κατά 20 κυβικά την ώρα και την δεξαμενή Δ4 στην περιοχή Παπα -Τίτου Μετόχι κατά 150 κυβικά την ώρα για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που λόγω και του καύσωνα έχουν αυξηθεί τα οποία και θα δωθούν από το φράγμα.

Μέχρι τώρα από 1-1-2021 το φράγμα έχει δώσει συνολικά 8.400.000 κυβικά στις 3 περιοχές που υδρεύει και συγκεκριμένα:

5.400.000 κυβικά στο Ηράκλειο

1.600.000 στη Χερσόνησο

και 1.400.000 κυβικά στον Άγιο Νικόλαο.

Παράλληλα είναι έτοιμη η μελέτη για το έργο μεταφοράς του νερού από τον Αποσελέμη στο ΠΑΓΝΗ στη δεξαμενή Δ1.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!

 

Κρήτη

Σύσκεψη για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη

σύσκεψη

Σύσκεψη συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα, με την συμμετοχή  εκπροσώπου της Περιφέρειας Κρήτης, της Πολεοδομίας Αγίου Νικολάου και του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/9), στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Χάρης Αλεξάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Σταματάκη, τα στελέχη της πολεοδομίας Αγίου Νικολάου κ.κ. Ανδριοπούλου – Ζερβάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου “Παπαπαγιάννη” κ. Νακοπούλου, κ. Νικολούδη κ. Ξάνθος.

Σε σχετική δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε : “ δεδομένου ότι υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του θέματος έκδοσης αδείας αλλά και συνολικά με την προώθηση του ζητήματος ανέγερσης του κέντρου Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Νεάπολης, ζητήσαμε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα νομικών ερμηνειών και παρερμηνειών σε σχέση με τα πολεοδομικά θέματα, ώστε να μην υπάρχει θέμα στο εξής, με την υπηρεσία, η οποία δείχνει όχι απλά την διάθεση της ώστε να βοηθήσει να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες, αλλά βοηθά στο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, θα ζητηθούν οι παρεκκλίσεις από το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με τους απαιτούμενους όρους δόμησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα παρακολουθούμε ανά 15μερο το θέμα από τούδε και στο εξής, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την υλοποίησης του έργου”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

ESPA BANNER