Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξανά χωματερή ο Σκαφιδαράς... παρά τα 2,5 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις! (φωτο)

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για αναπλάσεις

Θλίψη αλλά και οργή προκαλούν οι εικόνες από τον Σκαφιδαρά, δίπλα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Πρόκειται για ένα "φιλέτο" 100 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Σκαφιδαράς αφημένος στην εγκατάλειψη
Ο Σκαφιδαράς αφημένος στην εγκατάλειψη

Η πρώην χωματερή, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της πόλης μέχρι που λειτούργησε ο χώρος στους Πέρα Γαλήνους... ξαναέγινε χωματερή, παρά τα περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την ευρωπαϊκή ένωση για αναπλάσεις και χώρους πρασίνου, κατασκευή παιδικών χαρών, γηπέδων και άλλων εγκαταστάσεων, για να τις απολαμβάνουν οι πολίτες.

 

Ήταν χωματερή και ξαναέγινε
Ήταν χωματερή και ξαναέγινε
Εικόνες ντροπής
Εικόνες ντροπής

 

Ωστόσο οι εικόνες είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές, με σκουπίδια, μπάζα, και εγκαταστάσεις αφημένες στο χρόνο, την φθορά και τις λεηλασίες.

 

Εγκατάλειψη στον Σκαφιδαρά
Εγκατάλειψη στον Σκαφιδαρά

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, στην οποία παρενέβη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος είπε ότι δεν είχε ενημέρωση. Παράλληλα δεσμέυτηκε να στείλει συνεργείο για να διαπιστώσει την κατάσταση.

Κρήτη

"Βροχή" τα πρόστιμα και για μάσκα - "Πρωταθλητές" οι Ηρακλειώτες

μάσκα

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των παραβάσεων για μη χρήση μάσκας στην Κρήτη αφού καθημερινά ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο επειδή δεν την φόρεσαν σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική.

Το Σάββατο (24/10) η Αστυνομία στην Κρήτη βεβαίωσε συνολικά 53 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με το νομό Ηρακλείου να αναδεικνύεται και πάλι ο "πρωταθλητής".

Συγκεκριμένα:

42 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην ΠΕ Ηρακλείου (14 σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία σε ιδιοκτήτη καταστήματος και μία σε υπάλληλο, 22 σε πεζούς και 4 σε επιβάτες λεωφορείων)
3 στο Λασίθι (σε πελάτης σούπερ μάρκετ, σε πελάτη καταστήματος και μία σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος).
3 στα Χανιά (μία σε επιβάτη λεωφορείου και 2 σε οδηγούς ταξί) και τέλος 5 στο Ρέθυμνο (σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος).