Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το "ξεχασμένο" εκατομμύριο που "έκανε φτερά" και τι λέει η χήρα του μεγιστάνα

χρηματοκιβώτιο

Ένα χρηματοκιβώτιο που ανοίγει και κλείνει μυστηριωδώς με τα χρήματα που υπάρχουν μέσα να κάνουν φτερά. Μια πολυτελέστατη έπαυλη, τεσσάρων επιπέδων στη Λυγαριά Ηρακλείου που έχει από φύλακα μέχρι κάμερες ασφαλείας, παραβιάζεται, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό.

Αυτά κι άλλα πολλά καταγγέλλει στους αστυνομικούς η χήρα Ρώσου ολιγάρχη που πέθανε το 2015. Με την ίδια να επιστρέφει στην Ελλάδα και την Κρήτη και να φτάνει εδώ, για να πάρει όπως ισχυρίζεται, τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Πρόκειται για μία βίλα με εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, πανάκριβα έπιπλα και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα…

Ο Ρώσος μεγιστάνας πέθανε το 2015 και η σύζυγός του, είπε στους αστυνομικούς πως ήρθε για τελευταία φορά εδώ, τον Φεβρουάριο του 2020.

«Είχα να έρθω στην Ελλάδα και την Κρήτη από τον Φεβρουάριο του 2020. Η πρώτη μου δουλειά όταν μπήκα στο διαμέρισμα ήταν να πάω στο χρηματοκιβώτιο. Ήταν κλειστό και αρχικά υπέθεσα πως δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν το άνοιξα όμως διαπίστωσα έκπληκτη πως έλειπαν όλα τα χρήματα» ανέφερε η χήρα του Ρώσου μεγιστάνα.

Η καταγγελία προκαλεί αίσθηση και πολύ γρήγορα ξεκινούν οι έρευνες της αστυνομίας… Ίχνη παραβίασης δεν βρέθηκαν πουθενά. Ούτε στην κεντρική πύλη, ούτε στην εξώπορτα της βίλας, αλλά ούτε και στο χρηματοκιβώτιο, όπως έχει γράψει και το ekriti.

«Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ήταν μέρος των χρημάτων που είχαμε φέρει παλιότερα με τον σύζυγό μου, για τις διακοπές μας στην Κρήτη. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στην έπαυλη τα άφησα μέσα στο χρηματοκιβώτιο, ήσυχη επειδή υπάρχει φύλαξη» ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Η χήρα του Ρώσου εκατομμυριούχου συνεχίζει να εκπλήσσει. Υποστηρίζει πως είχε αφήσει το κλειδί της έπαυλης, μέσα σε ένα γλαστράκι πολύ κοντά στην είσοδο. Κάτι που όπως ισχυρίζεται γνώριζαν μόνο δύο άτομα. «Το μυαλό μου πηγαίνει στα δύο άτομα που γνώριζαν ότι είχα το κλειδί για την είσοδο στο διαμέρισμα μέσα σε ένα γλαστράκι. Δεν έχω όμως κάποιο άλλο στοιχείο εναντίον τους. Είναι μια σκέψη που κάνω, επειδή δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμα» συμπλήρωσε.

Την καταγγελία της, που παραπέμπει για την ώρα σε μυθιστόρημα, θέλησε να διανθίσει στους αστυνομικούς με αναφορές στον σύζυγο και την αγάπη που έζησαν. Όταν ο Ρώσος ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων με είδη σπιτιού, άρχισε να ταξιδεύει μαζί της σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Κρήτη ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς μας. Αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να επενδύσουμε με την αγορά της έπαυλης και ερχόμασταν κάθε χρόνο για διακοπές. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα» συμπλήρωσε η χήρα του Ρώσου ολιγάρχη.

Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να κάνει τους αστυνομικούς να πιαστούν για να συνεχίσουν την έρευνα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Που απαγορεύεται να κατασκηνώσετε και πότε, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Ηράκλειο: Λύματα από ξενοδοχείο μετέτρεψαν τη θάλασσα σε ...βούρκο

Ηράκλειο: Πετούσαν πέτρες από τα Τείχη σε πελάτες ψησταριάς! (φωτο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης