Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λύματα από ξενοδοχείο μετέτρεψαν τη θάλασσα σε ...βούρκο

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η παραλία στα Μάλια!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους λουόμενους που θέλησαν να απολαύσουν τη θάλασσα στα Μάλια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ξενοδοχείο της περιοχής, διοχετεύτηκαν στη θάλασσα λύματα και βουρκόνερα που προέρχονταν από την πισίνα και άλλους χώρους της επιχείρησης, με συνέπεια ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή να έχει την αποκρουστική εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής.

Τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα, με τους τουρίστες και όλους τους λουόμενους να απομακρύνονται άρον άρον...
Τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα, με τους τουρίστες και όλους τους λουόμενους να απομακρύνονται άρον άρον...

Ήδη ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο το οποίο και θα ερευνήσει την υπόθεση ενώ σε έξαλλη κατάσταση οι τουρίστες που εκείνη την ώρα είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο σημείο, απομακρύνθηκαν άρον άρον. Παράλληλα, οργή επικρατεί και στους ιδιοκτήτες παρακείμενων ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι προσπαθούν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο να σταθούν στα πόδια τους και να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους (λιγοστούς) για την εποχή ξένους επισκέπτες.

Οι εικόνες σίγουρα δεν διαφημίζουν την περιοχή αλλά και την Κρήτη γενικότερα και γι αυτό ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ατύχημα στο Καρνάγιο για γνωστό επιχειρηματία

Αγία Πελαγία: Οι μαθητές έδωσαν το καλό παράδειγμα

Κρήτη - τροχαία δυστυχήματα: Πέρυσι τέτοια μέρα 8 νεκροί, φέτος 19!

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης