Κρήτη

Ηράκλειο

Αγία Πελαγία: Οι μαθητές έδωσαν το καλό παράδειγμα

καθαρισμός - Αγία Πελαγία

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Πελαγίας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου έδωσαν το παράδειγμα στη δράση καθαριότητας που οργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η ΜΑΕΔΗΜ στην Αγία Πελαγία. Οι μαθητές μάζεψαν τα σκουπίδια από την παραλία αλλά και τους κοινόχρηστους δρόμους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους μεγαλύτερους για ένα καθαρό περιβάλλον. 

Στη δράση συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές των σχολείων πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής καθώς και καταδυτικά club που απομάκρυναν ότι άχρηστο αντικείμενο και σκουπίδι βρήκαν στο βυθό τόσο στην Αγία Πελαγία όσο και στο Μαδέ και στο Μονονάφτη. 
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μικρούς μαθητές επισημαίνοντας πως «αποτελούν το μέλλον και μέσα από τέτοιες δράσεις θα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή.»

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι αντιδήμαρχοι, Διοίκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νίκη Ζερβού, Καθαριότητας Μιχάλης Αλμπαντάκης, Καθημερινότητας του Δημότη και Περιβάλλοντος Γρηγόρης Περυσινάκης, Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Νίκος Πατραμάνης.

Στη δράση καθαριότητας συμμετείχαν, το Δημοτικό Σχολεία Αγίας Πελαγίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου,  ο Λιμενικός Σταθμός Λινοπεραμάτων, το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αχλάδας, ο Πολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυγαριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμούδι, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Όρμου Μαδέ, τα καταδυτικά club Poseidon Club, Euro Diving, White Seals, Aqua Dive, Stay Wet, Eco Diving Center, Divers Club και οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.
Δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο δύο άτομα

Ηράκλειο: Ατύχημα στο Καρνάγιο για γνωστό επιχειρηματία

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης