Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 50χρονος εργαζόμενος

εργατικό ατύχημα μελέσες

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις Μελέσσες όπου έγινε χθες (7.8.19) νέο εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 50χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο 50χρονος καταπλακώθηκε από το μηχάνημα που βλέπετε στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στα κάτω άκρα.
 

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

"Το κλιμάκιο διαπίστωσε «πειραγμένο» το χώρο το ατυχήματος. Το νέο αυτό  εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
 

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν  σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας.
Κι ενώ τα εργατικά ατυχήματα διαρκώς αυξάνονται, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  εξακολουθεί να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά της εργοδοσίας".