Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Περιμένουν... 4χρόνια τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες

πλημμύρες ηράκλειο

Σχεδόν τέσσρα χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Ηράκλειο, οι επαγγελματίες περιμένουν ακόμα τις πολυπόθητες αποζημιώσεις.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με έγγραφό του ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πλημμύρα της 13ης Ιανουαρίου 2015 σε  περιοχές της Π.Ε Ηρακλείου , απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν.
Στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομίας θα ελέγξει τις προϋποθέσεις καταβολής επιχορήγησης προκειμένου να ολοκληρωθεί  η εκ του νόμου απαιτούμενη
διαδικασία και να εισπραχθεί η επιχορήγηση από τους δικαιούχους.
Τα στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εκτιμούν, ότι, η τελική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό