Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση

Ανακύκλωση

Nέο συλλαλητήριο στήριξης των εργαζομένων της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι 40 εργαζόμενοι της «Ανακύκλωσης» για 36η μέρα συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για δουλειά με τα ίδια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στο χώρο του εργοστασίου συγκεντρώθηκαν σωματεία, φορείς και διάφοροι μεμονωμένοι εργαζόμενοι όπου έδειξαν έμπρακτα την ηθική και υλική συμπαράσταση τους στον αγώνα τους.

Πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στην οποία παραβρέθηκαν το ΔΣ της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του δύσκολου και δίκαιου αγώνα του.

Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων της «Ανακύκλωσης» της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Απαιτούμε από το Δήμο Ηρακλείου να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάρει άμεσα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος αντί να επιτρέπει σε μία εταιρία να κάνει κουμάντο ολόκληρη την τοπική διοίκηση και κοινωνία.

 Εμείς οι εργαζόμενοι καλούμε σε επίσημη συνάντηση τους δήμους, την ΕΕΑΑ και την εταιρία (Waste Solutions) να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λυθεί το ζήτημα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους που όλες αυτές τις μέρες μας στηρίζουν ηθικά και υλικά για την συνέχιση του αγώνα μας και τους καλούμε να συνεχίσουν την έμπρακτη στήριξή τους.

Δεν τρομάζουμε και δεν υποχωρούμε! Ο αγώνας μας είναι κοινός: για ζωή και δουλειά με δικαιώματα γιατί δεν είμαστε δούλοι! Δύναμη μας είναι η ενότητα των εργαζομένων»

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!