Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μετρούν πληγές οι αγρότες - Υπερχείλισε το φράγμα του Ινίου

πλημμυρες

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την δυνατή νεροποντή, υπερχείλισε το μικρό φράγμα Ινίου.

Ήδη, στην περιοχή μιλούν για τεράστιες καταστροφές σε Ίνι, Μοναστηράκι και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.

Αύριο αναμένεται να βρεθούν στις πληγείσες περιοχές οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να καταγράψουν το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει -όπου αυτό είναι δυνατό- ηι διαδικασία για τις αποζημιώσεις των παραγωγών.

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες και στη Μεσαρά, καθώς εκτεταμένες καταστροφές εντοπίζονται στα θερμοκήπια στο Δήμο Φαιστού, αλλά και στην ελαιοπαραγωγή.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)