Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενέδρα με λοστό σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου

οδηγός λεωφορείου

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "ο Ερμής", Σταύρος Σεραφειμίδης, στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη

Κατήγγειλε ενέδρα από απεργοσπάστη, με λοστό, σε απεργό συνάδελφό του.

Το περιστατικό το οποίο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς με παρέμβαση του στην εκπομπή, έχει ήδη δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές.

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Λεωφορείων Κρήτης Στράτος Μαγκουσάκης από τον αέρα της εκπομπής, ο οποίος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για οξείες λεκτικές επιθέσεις απεργών σε όσους οδηγούς εκτελούν τα δρομολόγιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για εβδομηκοστή δεύτερη μέρα, με νέα 24ωρη απεργία, έως και το πρωί τη Παρασκευής

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο

καφενείο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, ήταν οι συνέπειες για έναν ιδιοκτήτη καφενείου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασπορά του νέου κορωνοϊου, το Σάββατο 8 Μαϊου.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο των Αρχών να λειτουργεί το καφενείο του και στον εσωτερικό χώρο, κάτι που απαγορεύεται, τουλάχιστον για την ώρα.

Πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους επτά πελάτες που ήταν στο εσωτερικό της επιχείρησης. 

Μάσκες και sms

Εκτός της παραπάνω παράβασης, η Αστυνομία βεβαίωσε κι άλλες που έχουν να κάνουν με μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Συνολικά έγιναν 3.539 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη και βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις (3 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 29 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι και μία στον ΒΟΑΚ) καθώς και 11 για μη χρήση μάσκας (3 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 7 στο Ηράκλειο).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

"Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου... για τους εμβολιασμένους"

Κρήτη - κορωνοϊός: Σέρβιρε πελάτες μέσα στο καφενείο και το πλήρωσε ακριβά