Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκδήλωση για την ασφάλεια & υγεία στην εργασία

e5c_h_s_worksafe2.jpg

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA)  σε συνεργασία με τον Εθνικό Εστιακό Πόλο - Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες". Η εταιρεία μας ΑΝΤΕΝΝΑ Σύμβουλοι Επικοινωνίας παρέχει οργανωτική υποστήριξη σ' αυτήν την εκδήλωση.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Μαίου 2017 (ώρα έναρξης 17:30) στο ξενοδοχείο Ατλαντίς-Aquila (οδός Υγείας 2, Ηράκλειο). Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση των εγγραφών που θα λάβουμε.
 
Στελέχη του Εθνικού Εστιακού Πόλου - Υπουργείου Εργασίας και άλλων δημόσιων φορέων μαζί με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και υγείας στους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα θα αναπτύξουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για την τρέχουσα ενημερωτική εκστρατεία του EU-OSHA, για προγράμματα προαγωγής της υγείας σε εργασιακούς χώρους και βελτίωση των εργασικών χώρων (και ειδικά για μεγάλης ηλικίας εργαζόμενους), για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας μέσω των προγραμμάτων μαθητείας ΕΠΑΛ, ενώ θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής έρευνας ESENER-2 για νέους και αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις, τη νέα κοινοτική οδηγία για τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες καθώς και τα κλαδικά εργαλεία OiRA για τη γραπτή εκτίμηση κινδύνου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και χωρίς κόστος.
 
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο - κορωνοϊός: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

μάσκα

Παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» αυξημένου κινδύνου λόγω των κρουσμάτων πανδημίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζονται  τα ισχύοντα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης για τα Λύκεια
  • Πραγματοποίηση θρησκευτικών λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης. με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop). Επιτρεπόμενος  αριθμός ατόμων :  1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Με την ευκαιρία , ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ρεθύμνης, "συστήνουν στους συμπολίτες να τηρήσουν με προσήλωση και αυστηρότητα τα υγειονομικά μέτρα  και να επιδείξουν σύνεση, σεβασμό στο πολύτιμο αγαθό της υγείας, αλληλεγγύη και  αλληλοϋποστήριξη.

Ο αυξητικός αριθμός των νοσούντων, επιβεβαιώνει την πλημμελή τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής όλων μας. Αν δεν συνεργαστούμε, αν δεν υπάρχει σύμπνοια στον κοινό, άνισο αγώνα μας με τη νόσο, θα θρηνήσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους.

Είναι λυπηρό – αν όχι επικίνδυνα ανεύθυνο και εγωϊστικό-  να υποτιμάμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και να διακινδυνεύουμε τη δική μας αλλά και τη δημόσια υγεία  για λόγους προσωπικής  ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα - 29 θάνατοι - 371 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα με τους 13 Περιφερειάρχες

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερά αυξημένος ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία