Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αγώνες Σιμουλτανέ από το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ

αγωνες σκακι

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ σε συνεργασία με τη διεύθυνση του TALOS PLAZA, διοργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 4 το απόγευμα.  , αγώνα σιμουλτανέ με ελεύθερη συμμετοχή μέχρι 20 ατόμων. Σε αυτού του είδους τους αγώνες, ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό αντιπάλων, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με τη δυναμικότητά τους.
 
Εκτός από την πνευματική προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει, χρειάζεται να διαθέτει και αρκετά μεγάλη φυσική αντοχή, γιατί είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τους κανονισμούς, να στέκεται όρθιος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος συχνά μπορεί να διαρκέσει και 4 ώρες (για 40-50 συμμετοχές...). Ελληνικά ρεκόρ σε «Σιμουλτανέ» έχουν ο Τάκης Πανταβός(246 συμμετοχές!!) και ο Βασίλης Κοτρωνιάς (110 συμμετοχές!). Από τους ξένους, μεγάλο ρεκόρ ήταν αυτό του Χορτ (Τσεχοσλοβακία με 500 αντιπάλους!!!), του Ούγγρου Α. Λιλιεντάλ (202 αντιπάλους) κ.ά.
 
Το μυστικό για τον σολίστα είναι να παίζει γρήγορα, αιφνιδιάζοντας έτσι τους αντιπάλους του, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να παίξουν μόλις παρουσιαστεί στη σκακιέρα του καθενός. Από την πλευρά των πολλών, προκειμένου να έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, πρέπει να παίζουν δυνατά, να συνεχίζουν το παιχνίδι μέχρι τέλους για να καθυστερούν τον ισχυρό παίκτη.
 
Πρόκειται για ένα θεαματικό και διδακτικό αγώνα για τους νέους σκακιστές, που τους δίδεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους. Υπεύθυνοι διοργάνωσης του αγώνα είναι οι προπονητές του σκακιστικού ΟΦΗ Γιώργος Πρεδευτάκης και Στέλιος Βαρδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκμάθηση του σκακιού σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης, σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας που προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες του το TALOS PLAZA, παραμένει η καλύτερη επιλογή για τον καταναλωτή, αφού διαθέτει μια πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία αγορών στα εμπορικά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, δώρων, βιβλίων κ.α.
Επίσης εγγυάται στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης γεύσεων στα εστιατόρια και καφέ που λειτουργούν εντός του βάσει  των  πιο σύγχρονων  τάσεων στην εστίαση.
Οι χώροι παιχνιδιών μπορούν να ικανοποιήσουν την φαντασία κάθε μικρού αλλά και μεγάλου επισκέπτη με την τεράστια γκάμα τους.

Τέλος για μικρούς και μεγάλους  σινεφίλ οι άνετες και σύγχρονες κινηματογραφικές του αίθουσες αποτελούν τον  καλύτερο προορισμό.
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο TALOS PLAZA λόγω Πάσχα διαμορφώνεται ως εξής: Κυριακή Βαΐων 11.00-20.00, Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη 9.30-21.30, Μ. Παρασκευή 12.00-20.00 και το Μ. Σάββατο 9.30-20.00.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα