Κρήτη

Ηράκλειο

'Ενταση για την ανακύκλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο

ανακυκλωση

Για στάση που ευνοεί τον εργολάβο του εργοστασίου ανακύκλωσης και όχι τους εργαζόμενους κατηγορούν τη δημοτική αρχή Ηρακλείου οι απολυμένοι του Κέντρου Διαλογής που παραμένει κλειστό για περισσότερους από δύο μήνες.
 
Οι απολυμένοι της Ανακύκλωσης παρέστησαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και κατήγγειλαν πως ο Δήμος δεν υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στην εργασία και όσα πριν από λίγο καιρό είχε ομόφωνα εγκρίνει στο ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε μετά την απόλυσή τους.
 
Συγκεκριμένα τα βέλη των εργαζομένων συγκέντρωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Καραντινός, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Δήμο στην τριμερή συνάντηση που έγινε πριν λίγες μέρες παρουσία και εκπροσώπου της εταιρίας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο επικράτησε ένταση και υπήρξε διακοπή περίπου 20 λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
 
Όπως λέει σήμερα στο e-kriti Χρήστος Σωκράτης, μέλος της Σωματειακής επιτροπής των εργαζομένων, σε εκείνη τη συνάντηση ο αντιδήμαρχος προσπάθησε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο «εκφράζοντας όμως τις θέσεις της εταιρίας, καλύτερα και από την ίδια την εταιρία». Συγκεκριμένα ο κ. Σωκράτης αναφέρει: «Ο αντιδήμαρχος πρότεινε να πάρει η εταιρία μόνο 10 από τους απολυμένους και μάλιστα με χαμηλότερες συμβάσεις και στη συνέχεια να προσλαμβάνει έναν έναν από εμάς, κάτι που στην ουσία είναι και η πρόθεση της εταιρίας. Δεν πρόκειται μάλιστα για κανονικές προσλήψεις αλλά για "δοκιμαστικές" για 15 ημέρες και μετά βλέπουμε...  Το κυριότερο όμως είναι ότι η εταιρία δεν κάνει πίσω στη μείωση των μισθών μας καθώς θέλει να κάνουμε την ίδια και περισσότερη δουλειά με 600 ευρώ αντί για 751 που παίρναμε με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση. Ο αντιδήμαρχος φαίνεται να το αποδέχεται αυτό την ώρα που το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου μιλούσε για στήριξη του αγώνα μας και για διατήρηση των θέσεων εργασίας».
 
Τη στάση του αντιδημάρχου υπερασπίστηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος είναι αναγκασμένος να κινείται με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, ενώ για λάθος χειρισμό του αντιδημάρχου και τεράστια απόσταση από την ομόφωνη θέση του δήμου έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Μάριος Διονέλης
 
 
 

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοιός: 110 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ κορωνοϊός

Συνολικά 2.322 είναι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία  ανακοίνωσαν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου οι υγειονομικές αρχές. 

Τα 108 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και πιο αναλυτικά: Στο Ηράκλειο έχουμε 44 νέες μολύνσεις, στο Λασίθι 14 μολύνσεις, στο Ρέθυμνο είχαμε 16. Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων ανακοινώθηκαν 34 νέα κρούσματα. 

ΔΕΙΤΕ τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Λευκά Όρη: Επιχείρηση για τη μεταφορά κτηνοτρόφου σε νοσοκομείο

Κρήτη - Θανατηφόρο Τροχαίο: Οδηγός μηχανής έχασε ακαριαία τη ζωή του

ESPA BANNER