Κρήτη

Ηράκλειο

Ένα κερί στη χάρη του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό (φωτο)

άγιος νικόλαος νέα αλικαρνασσός

Γιορτή σήμερα στη Νέα Αλικαρνασσό, καθώς γιορτάζει ο προστάτης της Άγιος Νικόλαος. Ο Ιερός Ναός φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχεται από νωρίς το πρωί τους πιστούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα εορτασμού:

-8.30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ν. Αλικαρνασσού
-9.15 Παράταξη τμημάτων και αντιπροσωπειών
-9.30 Προσέλευση Κεντρικού Λιμενάρχη Δημάρχου Ηρακλείου και επισήμων
-10.30 Λιτάνευση Ιερού Λειψάνου και Εικόνας Αγίου Νικολάου, Αγιασμός στη θάλασσα
-11.30 Δεξίωση στην αίθουσα του Ι. Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας

Κρήτη

Αποκλειστικό ekriti: Μαθητές από την Κρήτη στην Ιταλία - Ανησυχία για τους θανάτους στη χώρα

Τρόμος στην Ιταλία

Άρον άρον επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου  Ηρακλείου που είχαν προγραμματίσει εκπαιδευτική εκδρομή στη νότια χώρα.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και ekriti.gr o περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης, την ομάδα αποτελούσαν 5 με 6 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την Κυριακή το πρωί πέταξαν για Ρώμη και στη συνέχεια με τραίνο θα κατευθύνονταν προς την νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην Νάπολη.

Στην πορεία όμως οι Ιταλικές αρχές έδωσαν εντολή το τραίνο να επιστρέψει στη Ρώμη λόγω των κρουσμάτων και των τριών θανάτων από τον κορωνοϊό ενώ έκαναν και θερμομέτρηση στους επιβάτες.

Διατηρώντας την ψυχραιμία τους οι μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και ανησυχώντας για την κατάσταση και τον πανικό που επικρατούσε, φτάνοντας στη Ρώμη αποφάσισαν άμεσα να επιστρέψουν και στην Ελλάδα.

Βρήκαν άμεσα εισιτήρια και πτήση και στη συνέχεια μετά ταλαιπωρία ωρών πήραν το δρόμο της επιστροφής. Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος' το απόγευμα της Κυριακής και το βράδυ με πτήση της AEGEAN έφτασαν στο Ηράκλειο.Στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης τους  υποδέχτηκαν ανακουφισμένοι γονείς και συγγενείς τους.

Συνολικά στην Ιταλία βρίσκονται 10 σχολεία απ΄όλη τη χώρα ενώ με εντολή του υπουργείου παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκδρομές προς την Ιταλία.

Λευτέρης Βαρδάκης