Κρήτη

Ηράκλειο

Εκπαιδευτικοί: Απέσυραν όλους τους υποψηφίους για το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

122275742_641338136754295_3625998061491422384_n.jpg

Οι Προέδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄ και ΄΄Φαιστός΄΄  Ντρουμπογιάννης Χρήστος  και Γιαμαλάκης Γρηγόριος αντίστοιχα, καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου ΄΄ Δομίνικος Θεοτοκόπουλος΄΄  Αράπογλου Αναστασία  μαζί με έναν εκπρόσωπο από κάθε παράταξη (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) καταθέσαν όλοι μαζί στη Διεύθυνση Π.Ε Ηρακλείου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, τις αιτήσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου σεβόμενοι τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναθεωρήσει τη στάση της και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε:

-Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.

 -Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.

-Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Γέννησε η γυναίκα που είναι θετική - Στη ΜΕΘ 16 άτομα

κορωνοϊός

Ένας ακόμα τοκετός με τη μητέρα να έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό έγνε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μητέρα και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους. Ο τοκετός έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και ελάχιστα 24ωρα πριν έγινε γνωστό ότι η μέλλουσα μητέρα είναι θετική.

Όπως λέει στο ekriti ο κ. Χαλκιαδάκης, η γναίκα από τη Συρία θα πάρει σύντομα εξιτήριο προκειμένπυ στη συνέχεια να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό καθώς δεν κρίνεται σκόπιμη η νοσηλεία της στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άλλες δύο γυναίκες που είχαν βεθεί θετικές στον κορωνοϊό, έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. 

Η "εικόνα" των ασθενών με covid στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα και όπως δηλώνει ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, στην κλινική covid - 19 του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ 11 εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική covid και 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη - κορωνοϊός: Κάθε μέρα και περισσότεροι στη ΜΕΘ - Σε εφαρμογή το Plan b στο ΠΑΓΝΗ

Ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό